Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2014 13:34

"Якщо монопартійність "свободівська" буде ширитися, повстане ще один майдан, - експерт

"Якщо монопартійність "свободівська" буде ширитися, повстане ще один майдан, - експерт

40 із 45 сільських голів Жовківщини виступили проти призначення нового голови райдержадміністрації 28-річного "свободівця" Богдана Юрдиги. Учора селяни, підприємці та місцеві афганці приїхали пікетувати Жовківську РДА.

"Він молодий, що така людина розуміє у господарці такого великого району? - пояснює свою позицію Ярослав Ребець, сільський голова Нової Кам'янки. - Його призначили по партійній квоті. "Свобода" скрізь розставляє своїх людей. Ми пропонували на голову району місцевого досвідченого підприємця Романа Димчину. Він нам не раз допомагав дороги робити. Так ні, він же не підходить, бо не "свободівець", - обурюється голова.

Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук зазначила, що у випадку, коли до думки людей і надалі не прислухатимуться, акції протесту у майбутньому можуть мати непередбачувані наслідки. Обіцяють навіть перекривати міжнародну трасу Львів-Рава-Руська.

"У Києві на Майдані ще не встигли нової бруківки покласти, а на місцях вже починається освоювання найбільш привабливих посад. Не беруть до уваги професійні навики та досвід нових чиновників, не враховуючи думки людей щодо їхнього призначення. Це безглуздо, коли "Свобода" пояснює таке призначення тим, що вони набрали найбільший відсоток голосів на місцевих виборах 2010. На них нема попиту у суспільстві. Рейтинг "Свободи" дуже добре видно - 40 із 45 сільських і селищних рад "проти". Ще ніщо так не об'єднувало наших голів і сільські громади, як сьогоднішній виступ проти "Свободи".

Громади району висунули свою кандидатуру і подали заявку в обласну адміністрацію, проте думки селян були проігноровані. У день протесту губернатор Львівщини "свободівка" Ірина Сех була на сесії Верховної Ради. Вона відлучається від своєї прямої роботи, бо не склала депутатського мандата і одночасно займає два крісла. Нагадаємо, Ірину Сех, за фахом учительку молодших класів, також призначили за партійною квотою. Хоча підприємці і громадські діячі Львівщини висували на посаду голови обласної адміністрації Ярослава Рущишина - підприємця, громадського діяча з трьома вищими освітами.

"Якщо така практика і далі буде продовжуватися, якщо монопартійність "свободівська" буде ширитися, повстане ще один майдан, - прокоментував громадський діяч Тарас Возняк. - Наступний диктат не пройде."

Зараз ви читаєте новину «"Якщо монопартійність "свободівська" буде ширитися, повстане ще один майдан, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути