середа, 22 жовтня 2014 22:53

Агітатору прострелили ногу за розклеювання листівок

Сьогодні у місті Хмільнику на Вінниччині поранили 27 річного жителя . Чоловік розклеював агітаційні листівки в підтримку одного з кандидатів на виборчому округу №13.

"Сьогодні вдень ми розклеювали агітацію. Коли підійшли на зупинку до лікарні, витягли агітлистівку і почали її клеїти. До нас під'їхала машина. З салону вийшло четверо молодих хлопців і з матами пояснили, щоб ми звідси забиралися і що клеїти агітацію тут не можна, бо вже висить агітація іншого кандидата. Ми не погодилися знімати агітацію. Тоді до нас під'їхали ще кілька машин. З салону вийшов чоловік з травматичним пістолетом, став стріляти. Кілька вистрілів було в повітря, а потім куля потрапила в ногу- каже постраждалий. - Кілька людей на різних машинах слідкують за нами і нашим штабом вже два -три дні"

Потерпілого із кульовим пораненням госпіталізовано до Хмільницької центральної районної лікарні.

"Міліція затримала учасників нападу, допитали в райвідділку міліції, але коли ми приїхали їх уже відпустили, - каже керівник штабу кандидата в депутати Наталя Холод. - Ці люди мали Київську прописку, зокрема прописані по вул Бальзака, іша людина прописана у Вінниці по вулиці Соборній. Підозрюємо, щo наших агітаторів переслідували люди іншого кандидата в депутати Миколb Катеренчука. Боїмося, що буде в день виборів в окружній комісії. Ми закликали міжнародну спільноту і міжнародних спостерігачів бути присутніми на виборах"

"У місці, де проводилася агітація за одного з кандидатів в народні депутати, між двома чоловіками виник конфлікт із застосуванням зброї. - каже керівник пресслужби Вінницького обласного управління міліції Анна Олійник. - В результаті суперечки один з них отримав поранення ноги з пристрою для відстрілу гумових куль. Потерпілого госпіталізували. Чоловік, який здійснив постріл, був доставлений до міськвідділу міліції та допитаний. Зброя, з якої було здійснено постріл, перебуває в нього на законних підставах. Свої дії він пояснив самозахистом. Правоохоронці вилучили зброю та направили на експертизу. Дана подія внесена слідчим відділом до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.4 ст.296 КК України (хуліганство із застосуванням зброї). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3-х до

 

Зараз ви читаєте новину «Агітатору прострелили ногу за розклеювання листівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути