пʼятниця, 20 травня 2016 15:55

5-річному Тимофійку Яременку можуть ампутувати ніжку через рідкісну хворобу

5-річному Тимофійку Яременку можуть ампутувати ніжку через рідкісну хворобу
Фото: miracle4tima

У п'ятирічного Тимофія Яременка з Черкас рідкісна хвороба Ольє. Через неї у хлопчика одна ніжка коротша за іншу на п'ять сантиметрів. Викривлений хребет. Хвороба прогресує. На лікування потрібно 20 тисяч євро. Таких грошей у батьків немає.

"Три роки тому помітили, що Тіма почав смішно ходити. Тоді різниця у довжині ніжок була півтора сантиметри. Робили масажі, електрофорез. Стимулювали ріст ніжки. Але вона стала коротшою ще на три сантиметри. Якось Тіма упав. Поїхали в травмпункт. На рентгені лікарі побачили деформації. А в Києві сказали, що це дуже серйозне захворювання. Коли читали в інтернеті про цю хворобу – зрозуміли, що з людьми відбуваються страшні речі. Два місяці у нас була депресія. Взагалі нічого не робили. Потім почали шукати дітей з такою хворобою. Виявилося, що вона дуже рідкісна. Один випадок на 100 тисяч. В Україні ми таких дітей не знайшли. Відшукали пару сімей в Австрії, Англії, Америці. Почали з ними спілкуватися", – розповідає батько хлопчика Олександр Яременко.

Хвороба Ольє вражає кісткову тканину. Утворює пухлини по всьому тілу. На операцію батькам потрібно 20 тисяч євро. Половину суми вони вже зібрали. Лікуватимуть хлопчика в Австрії.

"В Санкт-Петербурзі, Москві, Мінську, Києві такі операції практично не роблять. Це одна або дві операції за все життя. В Австрії їх роблять кожного тижня. Коли зробимо всі аналізи, лікарі зможуть щось сказати. Може буде потрібно п'ять-шість операцій. Ніхто не знає, як хвороба себе поведе. Буває – переходить на весь скелет", – каже батько.

Нещодавно Тимофій зламав ніжку. Збій дала найслабша частина кістки. За словами батька, навіть з гіпсом хлопчик старається ходити. Любить гратися, щось створювати. Мріє стати золотошукачем або хіміком. Нині хлопчик та його друзі майструють з солоного тіста пташок Angry Birds. Планують продавати їх за символічну ціну.

"Пояснили, що кожна дитина особлива. Коли до нього в садочку підходять дітки і запитують, що з ним, він знімає взуття і каже, що в нього така особливість. Дітки на цю тему не жартують. Ми не робимо з цього трагедію. Стараємося, щоб кожен день до Тіми приходили гості. Створили цю акцію Angry Birds. Кожна гривня піде на операцію. Найперша ціль, щоб син жив і в нього були кінцівки. Нормальне дитинство. Якщо ж не робити операцію – ніжку ампутують. Хвороба може розповсюдитися далі. Це найгірший варіант", – говорить Олександр Яременко.

Батьки хлопчика створили групи в соціальних мережах. Назвали їх – "Диво для Тіми". Там постійно пишуть про нього. Розповідають, як рухається збір коштів.

Також записали відеоролик, де розповідають про хворобу сина та просять про допомогу.

Реквізити для допомоги:

картка ПриватБанку
5168 7554 0308 1710 – Яременко Наталія Сергіївна (мама хлопчика)

Зараз ви читаєте новину «5-річному Тимофійку Яременку можуть ампутувати ніжку через рідкісну хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі