середа, 20 січня 2016 13:58

1-річна Женєчка Кадирова живе без кришталиків — дівчинці потрібне термінове обстеження
8

У Євгенії Кадирової з Полтави вроджена ускладнена катаракта обох очей. Захворювання підтвердили у три місяці. До цього лікарі не знали про проблему дівчинки.

"Нашій дитині тільки один рік, а вона вже інвалід. Ми одразу не здогадувалися про її хворобу. Лікарі-педіатри теж. Єдине, що Женєчка постійно не спала ночами. Раз були на обстеженні в ортопеда. Він запідозрив, що у Жені щось не так з очима. Повели її до офтальмологів. Ті були в шоці, дитина просто не фіксувала погляд і очевидно, що нічого не бачила. А голову повертала до нас лише на звук", - розповіла Юлія Кадирова, мати дівчинки.

В 4 місяці Євгенії видалили кришталики у Києві в Центрі Мікрохірургії ока.

"Через 2-3 тижні на правому оці виникла спайка. ЇЇ розсікали повторно, але вона знову з'являлася. Кришталики дитині можна буде ставити лише з трьох років. Доти очі мають самостійно розвиватися. На даний момент Жені прописали окуляри +12 на обоє очей. Вони дуже сильні, із товстими лінзами. Донька постійно їх знімає. Через слабкий зір стала пізно ходити — все боялася. У квартирі постійно за щось чіплялася, була у постійних синцях і подряпинах. Їй хочеться швидко бігати, а перешкоди видно погано. На вулиці робить пару кроків і проситься на ручки".

Наразі Євгенії Кадировій можуть допомогти в ізраїльській клініці "Хадасса". 3,5 тисячі доларів коштує обстеження і переліт. Вартість операції у клініці близько 30 тисяч доларів.

"Там Женєчку обстежать і скоріш за все зроблять операцію на правому оці. Він зараз або зовсім не бачить або дуже погано. Донька ще сказати нам про це не може. Це ускладнює обстеження. Ми ходили до офтальмолога, де Жені капали в праве око атропін. То воно майже на краплі не реагує — зірниця схожа на маленьку цяточку, очне дно не продивляється. Його треба якнайскоріше оперувати, поки має хоч якийсь рефлекс".

"Я дуже багато часу приділяю групам Женєчки у соцмережах. Пишу свіжі новини про нас, виставляю нові фото, пишу звіти про надіслані кошти. Дуже рада, що завдяки небайдужості людей ми вже зібрали 40 тисяч гривень. Дай Бог, щоб у нас все вийшло. І Женєчка отримала свій шанс на те, щоб повноцінно бачити світ", - додала матір.

Повний діагноз Євгенії Кадирової: вроджена ускладнена катаракта

Реквізити для допомоги:

Карта ПриватБанк № 5168 7555 1652 7393
Отримувач — Кадиров Едуард (батько)
https://vk.com/club_kadyrova

Зараз ви читаєте новину «1-річна Женєчка Кадирова живе без кришталиків — дівчинці потрібне термінове обстеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути