пʼятниця, 20 травня 2011 16:51

"Заморожений" будинок у Львові добудував "ЄВРОГАЗБАНК"

"Заморожений" будинок у Львові добудував "ЄВРОГАЗБАНК"

19 травня у Львові на вул. Караджича, 29 здали в експлуатацію житловий будинок на 139 квартир. Завершення будівництва 6-, 8-,12-поверхового будинку стало можливим завдяки акціонерному товариству "ЄВРОГАЗБАНК".

- Нарешті ми зможемо заселитися у свій дім, - каже один із мешканців багатоповерхівки 28-річний Вадим Ливенюк. - Купили двокімнатну квартиру тут ще у 2007 році, як тільки будівництво починалося. Тоді платили по тисячі доларів за метр квадратний. Виклали понад 70 тисяч доларів. Чекали, що заселитися зможемо за два роки. Але через рік почалася фінансова криза. Управитель наш, який фінансував будівництво, банк "ФФБ" -  збанкрутував. Будівництво дому відклали.

Забудовник  дому компанія "Буддеталь" торік звернувся до "ЄВРОГАЗБАНКУ" з проханням прийняти функції управителя фонду. Згідно процедури, відповідне рішення ухвалив Господарський суд Львівської області. З серпня будівництво багатоповерхівки відновили.

- Для нас це був першим досвідом фінансування будови у Львові. Коли ми прийшли сюди, готовність будинку була на 95 відсотків. Але залишалося головне - виробити документи, аби люди могли заселятися, - говорить Артем Білоног, заступник начальника департаменту інвестиційного бізнесу "ЄВРОГАЗБАНКУ". - Ми пішли на зустріч забудовникам, бо перш за все поставили себе на місце людей, які вклали гроші, бачили вже свої квартири, а жити не мали де. Хотілося повернути довіру населення до банківських установ. Всього в дозавершення будівництва банк вклав 1,5 мільйона гривень.

Будинок на Караджича електрогазифікований. Тут зможуть заселитися 139 сімей та отримати офіси 10 підприємців. Керуватиме домом об'єднання співвласників.
Через проблеми з фінансами у Львові зараз недобудовані 256 об'єктів.  "ЄВРОГАЗБАНК" планує допомогти ще чотирьом. Наразі суд вирішує питання про передання банку управління забудовою на вул. Щурата- Джона Ленона.

Зараз ви читаєте новину «"Заморожений" будинок у Львові добудував "ЄВРОГАЗБАНК"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути