середа, 16 липня 2014 20:10

За 25 тисяч доларів у Криму можна купити готельний номер

За 25 тисяч доларів у Криму можна купити готельний номер

Кримчани виставляють на продаж міні-готелі, магазинчики та кафе на пляжі, готельні номери. Останні можна купити за 25 тисяч доларів. На сайтах оголошень пропонують також земельні участки разом з частиною пляжу.

"Серед покупців зараз у Криму не так багато росіян, як розказують у пресі, - говорить брокер Анастасія Шумарова з кримського Сімферополя. - Навесні було більше, цікавилися, придивлялися, дехто навіть завдаток лишав. Через це тоді квартири виросли в ціні відсотків на 10. Росіян відлякала війна на Донбасі. Тепер кримське житло дешевшає".

За словами брокера, суттєво подорожчали тільки новобудови. Там, де квадратний метр оцінювали у тисячу доларів, зараз просять дві.

"Однокімнатні квартири у Сімферополі продають по 50 тисяч доларів. За стільки ж зараз цілком реально купити "двушку" в Євпаторії, - каже Шумарова. – Господарі готові торгуватися і йти на поступки покупцям. Одні продавали однокімнатку на 32 квадрати за 52 тисяч півтора місяці. У липні віддали її за 49 тисяч. Більше чекати не могли, бо вже дали завдаток за квартиру в Ірпіні на Київщині".

Якщо раніше господарі готові були під час торгу уступити 1-2 тисячі доларів, то зараз легко спускають і 5 тисяч.

"Офіційно оформити документи купівлі-продажу поки неможливо, бо юридично Крим залишається окупованою територією України, - пояснює ріелтор. - З червня у Криму запрацював Росреєстр. Якщо Росію змусять повернути Крим Україні, то всі укладені там угоди з продажу земельних ділянок і нерухомості вважатимуться недійсними. Багато агентств працюють за схемою великих завдатків. Тобто покупець лишає завдаток 50-70 відсотків вартості квартири, ми підписуємо договір на рік і домовляємося, що легалізуємо угоду, як тільки запрацює реєстр по всьому Криму. І покупців, і продавців це влаштовує".

Поки що у Криму відкрили перший Республіканський центр по реєстрації прав власності на нерухоме майно, який працює за російським законодавством в системі Росреєстра.

"Російських покупців влаштовує така схема придбання нерухомості, - говорить брокер. - За ціною московської квартири у Криму можна купити три. Дехто купує квартири у біженців, щоб потім продати дорожче".

Зараз ви читаєте новину «За 25 тисяч доларів у Криму можна купити готельний номер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути