пʼятниця, 22 лютого 2013 14:14

Вілкул заявив, що держава допомогла 4 тисячам сімей отримати житло

Вілкул заявив, що держава допомогла 4 тисячам сімей отримати житло
Фото: informator.dp.ua

У рамках державних програм у 2012 році забезпечено житлом 4 тис 39 сімей.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

"Держава створює можливості для громадян та дає їм змогу втілити свою мрію - придбати власне житло. Для цього в рамках соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича реалізується низка державних програм. Так, у минулому році за цими програмами 4 тис. 39 сімей отримали власне житло", - цитує слова Вілкула його прес-служба.

За його словами, за програмою здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів отримали власне житло 1 тис. 233 родини. Ця програма передбачає можливість придбати квартиру за рахунок кредиту фактично під 3% річних, який видається строком до 15 років. Тобто банк видає іпотечний кредит під 16% річних, з яких 13% банку компенсує держава.

За програмою будівництва доступного житла за принципом "30% на 70%", коли 30% вартості житла сплачує держава, а 70% - громадянин, придбали власне помешкання 1 тис. 222 сім'ї.

За програмою молодіжного кредитування було придбано 361 квартиру. Ці кредити мають право отримати молоді сім'ї (такими вважаються сім'ї, в яких чоловік та дружина мають вік до 35 років) або одинокі громадяни віком до 35 років. Відсоткова ставка - 3%. Термін повернення кредиту - до 30 років.

За програмою кредитування індивідуальних сільських забудовників введено в експлуатацію 998 житлових будинків. Кредит надається громадянам і сім'ям, які постійно проживають в сільській місцевості, під 3% річних терміном до 20 років, молодим сім'ям - терміном до 30 років, а позичальник, який має трьох і більше дітей, звільняється від сплати відсотків.

За програмою забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної у 2012 році 225 інвалідів війни безкоштовно отримали квартири.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул заявив, що держава допомогла 4 тисячам сімей отримати житло ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути