понеділок, 22 квітня 2013 10:48

В Україні 70% будинків зводять неякісними будматеріалами - експерт

В Україні 70% будинків зводять неякісними будматеріалами - експерт
Неякісні матеріали використовують переважно при будівництві житла економ-класу. Фото: orelblog.info

Близько 70% новобудов в Україні будують за допомогою будматеріалів поганої якості через бажання забудовників заощадити.

Про це повідомила архітектор Ганна Іскіердо.

За її словами, основний відсоток новобудов, побудованих з використанням матеріалів низької якості, припадає на будинки економ-класу - близько 60%, на будинки бізнес-класу - 30% і преміум - 10%.

Іскіердо зазначила, що основна країна, в якій сьогодні купують обладнання та матеріали внутрішньої і зовнішньої обробки українські забудовники - це Китай і близьке зарубіжжя, оскільки тут пропонує продукцію на 30-40% дешевше, ніж аналогічні матеріали європейського або навіть українського виробництва. На її думку, відповідно компаніям вигідно купувати матеріали китайського виробництва, не дивлячись на їх низьку якість.

Серед основних будівельних матеріалів і обладнання, які сьогодні експортують з вказаної країни, експерт назвала: кераміка та будівельні суміші, ліфти, двері, ескалатори, лако-барвисті матеріали, кабель і т.д.

"Сьогодні багато роблять ремонти, використовуючи екологічно чисті матеріали. При цьому вони не враховують, з яких матеріалів побудований будинок. Вся екологічність обробки квартири, меблів і так далі може бути нівельована завдяки забудовнику, який економив під час будівництва і зводив будинок з неякісних будматеріалів", - розповіла Іскіердо.

Архітектор також зазначила, що використання матеріалів низької якості впливає і на технічну безпеку будівлі. Тому держава повинна посилити контроль використання матеріалів при будівництві та дотримання забудовниками державних будівельних норм.

Зараз ви читаєте новину «В Україні 70% будинків зводять неякісними будматеріалами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути