середа, 25 червня 2014 18:37

У столиці зросте кількість недобудов - екcперт

У столиці зросте кількість недобудов - екcперт
Фото:act-ltd.com.ua

До вересня 2014 року кількість недобудов у Києві та області може збільшитися на 10%. Це пов'язано з низькою платоспроможністю населення та відсутністю кредитування забудовників фінансовими установами.

Такі дані наведені в прес-релізі житлового комплексу "Квартал-Авіа" (Вишневе, Київська обл.) з посиланням на начальника відділу продажів ЖК Ірину Крушановську.

Експерт уточнює, що, згідно з даними Державної служби статистики України, в березні поточного року в Києві налічувалося 729 недобудов.Разом з тим, зростання курсу долара США до гривні не призвів до зростання цін на новобудови: низька платоспроможність покупців не дозволяє забудовникам підвищувати вартість споруджуваного житла.

За даними ЖК "Квартал-Авіа", на початку 2014 року на первинний ринок житлової нерухомості Києва вийшло приблизно 10 нових об'єктів, вартість житла економ-класу в яких становила в середньому від 7,2 тис. грн за 1 кв. м, тоді як в кінці 2013-початку 2014 вартість житла в таких об'єктах становила від 7,8 тис. грн за 1 кв. м.

На думку Крушановской, таке зниження вартості пропозиції на первинному ринку житлової нерухомості в столиці говорить про відсутність у більшості забудовників "фінансової подушки": будівельні компанії, щоб уникнути збитків прагнуть реалізувати житло за мінімальними цінами.

"З іншого боку, об'єкти за ціною від 7,2 тис. грн за 1 кв. м можуть обвалити ринок приміського житла, оскільки, вибираючи між об'єктом в передмісті і в столиці за однакової вартості, інвестор, віддасть Київ з розвиненою інфраструктурою і відсутністю витрат на дорогу", - вважає Крушановская.

Зараз ви читаєте новину «У столиці зросте кількість недобудов - екcперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути