четвер, 08 листопада 2012 11:00

У рейтингу найскандальніших довгобудів перше місце посіли "одесити"

У рейтингу найскандальніших довгобудів перше місце посіли "одесити"
Складено рейтинг найбільш скандально відомих довгобудів України. Фото: stroyobzor.ua

На основі даних Асоціації допомоги постраждалим інвесторів портал 3Doma.ua склав рейтинг найбільш скандально відомих довгобудів України.

Перше місце - довгобуди одеської корпорації "Альянс". Будівництво комплексу йде 7 років. Планувалося звести 6 тис. квартир, з них продано 2 тис. квартир. У будівництво було залучено 800 млн грн. Як стверджують інвестори, нецільове використання коштів складає 315 млн грн.

Далі - київський довгобуд на пр. Глушкова Київського національного університету Шевченка. Зводити будинок почали 8 років тому. Збиралися побудувати 2,5 тис. квартир, з них продано 500 квартир. Інвестиції в будівництво становили 320 млн грн. За підрахунками інвесторів, з будівництва вилучено 176 млн грн.

Третє місце - столичний довгобуд "Дніпровські вежі". Від давності деякі будинки комплексу вже перекосилися - кут нахилу становиьб 10%. Будівництво комплексу йде вже 13 років. Тут передбачалося звести 850 квартир, з них продано 620 квартир. У будівництво було залучено 270 млн грн. За інформацією інвесторів, не за призначенням було використано 128 млн грн.

Наступна позиція - житловий комплекс "Нектарний" в Обухові. Як стверджують інвестори, забудовник пішов по шляху "Еліта-центру", і продав одні й ті ж квартири кільком власникам. Будівництво триває вже 7 років. Передбачалося побудувати 380 квартир. З них продано, причому двічі, 272 квартири, тобто одна квартира належить двом різним людям. У будівництво залучено 113 млн грн. З них не за призначенням, за оцінками інвесторів, використано 64 млн грн.

Замикає рейтинг ще один комплекс - в Києві, на вул. Сім'ї Сосніних. Директор компанії-забудовника затриманий за звинуваченням у шахрайстві за подвійні продажі квартир ще в 2009 році. Комплекс будують вже 8 років. Передбачалося, що буде зведено 620 квартир, з них продано 559 квартир. Інвестиції становили 166 млн грн. За інформацією інвесторів, з будівництва було виведено 20-30 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У рейтингу найскандальніших довгобудів перше місце посіли "одесити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути