вівторок, 29 квітня 2014 14:29

Українці побачать список будівельних компаній-аферистів після травневих свят

Українці побачать список будівельних компаній-аферистів після травневих свят
Фото: osorealty.com

Конфедерація будівельників України уклала угоду з компанією IBI-RATING, щоб створити список недобросовісних будівельних компаній.

"Ми не чекатимемо, коли недобрососвісними компаніями займеться держава, вирішили самоорганізуватися. Це буде незалежний рейтинг, матиме рекомендаційний характер. Оприлюднимо дані компаній, яким не варто довіряти", - заявив Лев Парцхаладзе, президент Конфедерації будівельників України.

Директор IBI-RATING Григорій Перерва, зауважив, що рейтинг складатимуть за трьома принципами. Вивчатимуть історію діяльності компанії, чи є керуючі менеджери професіоналами, в тому числі й генпідрядники. Чи має компанія всю дозвільну документацію. Також аналізуватимуть фінансовий блок. При цьому, фінансову звітність має надавати сам забудовник.

"Якщо він цього робити не буде, то ми матимемо усі підставив вважати, що йому є що приховувати. Оцінку виставлятимемо не відразу. Об'єкт вивчатимемо в процесі будівництва", - зазначив Перерва.

З його слів, нині близько десятка будівельних компаній зголосилися надати інформацію про свою компанію.

За роботою рейтингової компанії наглядатиме "Асоціація допомоги постраждалим інвесторам". Вона матиме право вето. Користуватиметься цим в разі, якщо на її сайті будуть чисельні скарги на конкретну компанію забудовника.

Асоціація оцінюватиме компанії по 5 критеріях: відкритість, чесність, порядність, професіоналізм, рівність.

"Відкритість - це коли компанія має й надає всі договори та дозволи, чесність — те, на скільки інформація із сайту компанії відповідає дійсності, порядність — як компанія поводиться із інвесторами, професіоналізм полягає в тому, що власники компанії мають бути фахівцями в сфері будівельного бізнесу. Це мають бути не якісь прибиральниці зі швейної фабрики. Рівність полягає в повазі до партнерів по бізнесу", - перерахував Олексій Гончарук, президент Асоціації допомоги постраждалим інвесторам.

Перші дані розробники рейтингу обіцяють оприлюднити після травневих свят.

Зараз ви читаєте новину «Українці побачать список будівельних компаній-аферистів після травневих свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути