понеділок, 05 серпня 2013 16:46

У Хмельницькому пікетували забудовника, який на 4 роки затримує будівництво житла
7

Фото: Фото: Михайло Перков

Минулої п'ятниці півсотні ошуканих вкладників у будівництво багатоповерхівки за адресою вул. Львівське шосе, 33/2 у Хмельницькому пікетували забудовника. Біля офісу колективного підприємства "Цивільжитлобуд" люди розгорнули плакати з написами: "Хочемо жити у власних квартирах", "Правоохоронці не бачать криміналу", "Цивільжитлобуд" шахраї".

За угодою, 9-поверхівку на 6 під'їздів мали здати ще у 2009 році. Нині будинок готовий лише на 70%.

"Директор КП "Цивільжитлобуд" Тамара Онишко постійно з нас вимагає додаткові кошти, - обурюється Юрій Теслюк. У 2010 році чоловік за 2-кімнатну квартиру сплатив майже 300 тис. грн. - Донині немає ні ліфта, всередині оздоблювальних робіт не ведеться. За благоустрій території Онишко вимагає доплату по 500 гривень за квадратний метр. За індивідуальне опалення хоче, щоб ми доплатили від 16 до 30 тисяч. Я дізнавався, це на 80% дорожче, ніж по місту. За встановлення лічильників вимагає по півтори тисячі. А в угоді цих додаткових витрат не вказано".

Теслюк уже переплатив 18 тис. грн. З нього вимагають ще 80 тис. грн. За словами чоловіка, за угодою квадратний метр житла коштував 3 тис. грн. За 4 роки ціна за "квадрат" збільшилася майже до 6 тис. грн.

"Директорка ще й нам погрожує, - каже Наталія Бондарева. У 2009 році її батько в 1-кімнатну квартиру вклав 129 тис. грн. - Нині ми вже сплатили 175 і кінця цьому немає. Вона каже: "Як будете виступати, в односторонньому порядку розірву угоду, ні квартир, ні грошей не побачите".

Упродовж кількох років вкладники організовують збори. Останні відбулися наприкінці минулого року. Онишко пообіцяла здати будинок у першому кварталі 2013 року. За півгодини вона вийшла до людей.

"Будинок будувався довго, тож і ціна зросла. Не вистачає ще 6 мільйонів гривень. Плануємо здати до кінця року", - каже Онишко.

Жінка сідає у Audu А-6. Від'їжджає.

На будівництві працює кілька робітників. Навколо будинку ставлять паркан. Кажуть, як задощить, візьмуться за роботи в середині.

Вкладники звернулися в міліцію і прокуратуру. Ті надіслали відписки, що складу злочину не бачать. Людям слід звернутися до суду.

Влада також нічим не може зарадити людям. Чиновники кажуть, що не мають впливу на приватного забудовника.

"Ми ж ні дозволів на будівництво не видаємо, ні будинок в експлуатацію не приймаємо, - говорить заступник мера Анатолій Нестерук. - Людям слід звернутися до суду, а у забудовника відібрати ліцензію".

"Я хочу жити у своїй квартирі, - каже найменша учасниця мітингу 4-річна Даша. У руках тримає плакат з відповідним написом. - А ми зараз з бабусею живемо".

Крім "Цивільжитлобуду" у Хмельницькому ще три будівельні фірми затримують здачі багатоповерхівок.

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому пікетували забудовника, який на 4 роки затримує будівництво житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути