вівторок, 19 листопада 2013 12:19

Столичний студент створив кримінальну карту Києва - Печерськ виявився небезпечнішим за Троєщину

Столичний студент Роман Мельник створив кримінальну карту Києва, по якій можна оцінити злочинність на конкретній вулиці або навіть в певному будинку.

"Онлайн-карта відображає точні адреси всіх злочинів, скоєних за останні місяці в столиці. Таким чином, ми можемо говорити про те, які райони Києва отримали статус кримінальних незаслужено. Наприклад, Троєщина після візуалізації на карті виявилася спокійнішою, ніж Печерськ і Дарниця. Також ми побачили, що епіцентрами громадського неспокою є всі станції метро і територія навколо них", - каже 22-річний автор проекту zloch.in.ua.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці діти вкрали "Запорожця" без акумулятора і штовхали його декілька кілометрів

Правда, в міліції поправляють. "Автор взяв за основу загальну кількість злочинів, а ми зазвичай розглядаємо їх тяжкість. Наприклад, на Троєщині завжди більше квартирних крадіжок, а на Печерську - кишенькових", - зазначає речник столичної міліції Ольга Білик.

Мельник вважає, що кияни будуть використовувати карту при виборі місця проживання або маршрути для прогулянок. "У світі вже існує подібна практика, коли сайти нерухомості мають такі карти, і люди можуть подивитися, в якому районі їм буде комфортніше жити", - каже студент.

На карті Києва Мельник зупинятися не збирається, слідом за нею він з друзями-програмістами хоче створити карти злочинності інших великих міст України.
 
Зараз ви читаєте новину «Столичний студент створив кримінальну карту Києва - Печерськ виявився небезпечнішим за Троєщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути