четвер, 07 липня 2011 20:16

Росіяни відмовляються від нерухомості в Криму — експерт

Росіяни відмовляються від нерухомості в Криму — експерт

Ринок нерухомості в Україні перебуває у стані депресії. Упродовж 2010-го ціни щомісяця знижуються на 1-1,5%, повідомили в Спілці фахівців з нерухомого майна України.

"Ми сподівалися, що вихід ринку зі стану занепаду почнеться з Криму. З приходом нової влади в Україні російський капітал мав би повернутися обличчям до півострова. З приходом "помаранчевої" влади росіяни були основними інвесторами в Криму. Вкладали в будівництво житла та об'єктів оздоровлення. Однак потім згорнули інвестиції, - розповів Gazeta.ua Олександр Рубанов, президент Спілки фахівців з нерухомого майна. - Інвестиціям заважає громіздка, непрозора система стягнення зборів, податків та видачі дозволів у Криму. Росіянам простіше тримати гроші на депозиті, отримуючи стабільний дохід".

Раніше жителі Москви та інших великих міст Росії купували квартири в багатоповерхівках південного берега Криму. Жили в них протягом літа. Через значний попит житло в Ялті коштувало, як таке ж у Києві. Однокімнатна квартира в будинках на 5-12 поверхів у 2005-2006 роках коштувала понад 100 тисяч доларів. Нині їх продають за 30-40 тисяч доларів.

У містах-мільйонниках Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Харкові однокімнатні квартири на житломасивах виставляють на продаж по 13,5-16 тисяч доларів. В Одесі низькоякісні квартири на околицях пропонують за 18 тисяч доларів. Житло ближче до центру — не дешевше 40 тисяч доларів.


Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовляються від нерухомості в Криму — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути