понеділок, 29 квітня 2013 13:20

Попит на дороге житло у Києві зріс вдвічі - повертаються гроші з Кіпру

Попит на дороге житло у Києві зріс вдвічі - повертаються гроші з Кіпру
Помітною тенденцією квітня стало зростання попиту на дороге житло. Фото: interplazasharm.com

Попит на двокімнатні квартири в квітня 2013 року перевищив попит на однокімнатні більш ніж на 45-50%.

Такий показник став абсолютним максимумом з 2011 року, коли ця тенденція була помічена вперше, пише "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на аналітиків DOM.ria.ua.

"Причина посилення цієї тенденції криється в тому, що в 2013 році цінова різниця між однокімнатними і двокімнатними квартирами досягла мінімуму. Фактично, це дозволяє покупцям вибирати велику площу за ті ж гроші", - пише видання.

Ще однією помітною тенденцією квітня стало зростання попиту і кількості переглядів дорогого житла в столиці (вартістю від $350 тис. до $2 млн). У порівнянні з лютим/березнем, попит тут збільшився вдвічі. Причина тому - прогнозоване раніше повернення грошей з кіпрських рахунків, обумовлене банківською кризою на острові.

Серед очікувань на найближчий місяць оператори ринку виділяють можливий сплеск переоформлення житла, причиною якого стане введений податок на нерухомість. Так, щоб уникнути сплати податків, багато власників нерухомості вже з травня можуть почати переоформляти її на родичів.

При цьому частина з них, можливо, навіть зроблять перепланування з метою зменшення житлової площі нерухомості, що потрапляє під податок.

За даними компанії, в квітні також було зауважене збільшення попиту на ринку приміських котеджів. Тут за останню декаду місяця було оформлено вдвічі більше угод, ніж за лютий і березень разом.

Зараз ви читаєте новину «Попит на дороге житло у Києві зріс вдвічі - повертаються гроші з Кіпру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути