вівторок, 01 серпня 2017 13:25

Під Києвом побудують перше "зелене" житло в Україні

 

Житловий комплекс "Парк Лейк Сіті", що будується в селы Підгірці під Києвом, ухвалив рішення про проведення сертифікації свого проекту за міжнародною системою зеленого будівництва BREEAM. Як повідомляє прес-служба групи компаній DIM, "Парк Лейк Сіті" буде першим проектом житлової нерухомості в Україні, який буде спроектований і побудований за міжнародними стандартами "зеленого" будівництва. Такі стандарти передбачають зведення і експлуатацію будівель з мінімальним впливом на навколишнє середовище, використання екологічних будматеріалів, а також підвищену енергоефективність та комфортність об'єкта.

"Зведення першого в Україні житлового комплексу за стандартами "зеленого" будівництва – це виклик не лише для нашої компанії, але й для українського девелопмента в цілому. Адже сьогодні в Україні немає жодного житлового об'єкту, сертифікованого за системою BREEEAM або за будь-яким іншим зеленим стандартом. Незважаючи на всі складнощі, які чекають нас як першопрохідців, ми впевнені в успішній реалізації проекту. Тим більше, що на всіх етапах проектування та будівництва ЖК "Парк Лейк Сіті" здійснюватиметься ретельний контроль з боку незалежного аудитора BREEAM", - говорить керуючий партнер групи компаній DIM Олександр Насіковський.

Девелоперська компанія DIM першою в Україні побудує житловий комплекс за стандартами "зеленого" будівництва

Серед основних параметрів, за якими відбувається оцінювання будівель за системою BREEAM: енергоефективність будівель, контроль екологічності будівельних матеріалів, тепловий і шумовий комфорт, максимальне використання денного освітлення, контроль якості питної води, використання енергозбережних ліфтів, автоматизація з управління всіх інженерних систем, транспортна доступність і дбайливе відношення до довкілля, в тому числі під час виконання будівельних робіт.

"Ми створюємо комплекс для людей, що розділяють наші цінності: піклування про якість та екологію житла, дбайливе відношення до довкілля, активний спосіб життя та комфорт. Упевнений, що в "Парк Лейк Сіті" ми зможемо втілити всі очікування інвесторів і покупців про якісно новий спосіб життя", - резюмував Олександр Насіковський.

У компанії також повідомили, що будівництво житлового комплексу "Парк Лейк Сіті" в селі Підгірці Обухівського району вже стартувало в червні цього року. В рамках реалізації проекту планують звести 11 комфортних і екологічних будинків на п'ять, сім і дев'ять поверхів. Введення в експлуатацію перших чотирьох будинків заплановане на IV квартал 2018 року. У комплексі також планують будівництво освітньої установи з дитячим садком і початковою школою, а також торговельний центр з продуктовим супермаркетом і кафе.

Довідка:

Група компаній DIM (Development, Investment, Management) – девелоперсько-будівельний холдинг повного циклу, що успішно реалізував цілу низку житлових комплексів у передмісті столиці, серед яких клубний будинок "Соборний" і ЖК "Фамільний" у Броварах. На черзі - житлові комплекси "Автограф" і "А-52" у Києві. Цьогоріч група DIM стала членом Ради директорів Конфедерації будівельників України – найавторитетнішого галузевого об'єднання в країні. До групи холдингу входять підприємства, які мають репутацію надійних партнерів і добре зарекомендували себе на ринку: компанія "ОЛТА" - виробник віконних і дверних конструкцій, будівельна компанія "Доміан", архітектурне бюро повного циклу АВН, будівельна компанія Арсан-буд, компанії РОСТ-С, М-Еко, Фронтон Інжиніринг.

BREEAM – добровільна система оцінки екологічності будівель, розроблена 1990 року британською організацією BRE Global, що використовується по всьому світу. На сьогодні заявку на сертифікацію подали понад 2,265,300 будівель, і понад 561,000 будівель в 70 країнах світу вже мають офіційний сертифікат цієї системи. Система BREEAM оцінює проекти за понад 50 різними критеріями, відповідність яким ретельно перевіряється сертифікованим незалежним аудитором і безпосередньо організацією BRE Global.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом побудують перше "зелене" житло в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути