вівторок, 29 січня 2013 16:21

Мінрегіон запевнив, що Україна збільшить введення житла в експлуатацію

Мінрегіон запевнив, що Україна збільшить введення житла в експлуатацію
Фото: nikcity.com

Обсяг введеного в Україні в експлуатацію житла за підсумками 2013 року планується на рівні близько 10,5 млн кв. м проти раніше прогнозованих 10 млн кв. м.

Про це сьогодні під час "круглого столу" "Перспективи будівельного ринку в 2013 році" повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко.

"Ми плануємо, що в 2013 році близько 10,5 мільйона квадратних метрів нам вдасться побудувати", - сказав він.

Ісаєнко також повідомив, що, за попередньою оцінкою Мінрегіону, обсяг введеного в Україні в експлуатацію житла за підсумками минулого року становитиме "близько 10 мільйонів квадратних метрів, може бути трохи менше".

"На сьогоднішній день тенденція така, що ми будуємо близько 90 тисяч квартир на рік, з них приблизно 50% - це індивідуальне житло, те, що люди собі будують самі. В площах - це близько 5 мільйонів квадратних метрів", - зазначив Ісаєнко.

За його словами, у загальному обсязі введеного в експлуатацію житла в країні в 2012 році близько 2 млн кв. м припадає на узаконені самовільно побудовані житлові об'єкти, кількість яких різко скорочується, інші об'єкти - нове побудоване житло.

Заступник міністра додав, що досягненням 2012 року стало врегулювання та спрощення процедури оформлення дозвільної документації при житлобудівництва, що, зокрема, дозволило "вивести з тіні" будівництво індивідуальних житлових будинків.

"Якщо за 2011 рік видали близько 40 тисяч дозволів на будівництво, то цей показник в 2012 році становив 110 тисяч дозволів (45 тис. видано за будівельними паспортами)", - підкреслив він.

За даними Мінрегіону, 1% із зазначеної кількості дозволів складають об'єкти IV-V категорій складності, решта - I-III категорій.

Ісаєнко зазначив, що позитивна динаміка по будівництву житла в 2012 році спостерігалася у всіх регіонах України.

"Можливо, буде менше в Києві: позаторік Київ здав 1,5 мільйона квадратних метрів, в 2012 році це буде 1,3 мільйона квадратних метрів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Мінрегіон запевнив, що Україна збільшить введення житла в експлуатацію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути