вівторок, 10 грудня 2013 12:33

Китайці побудують доступне житло для українців

Китайці побудують доступне житло для українців

Україна обговорила з Китаєм стратегічне співробітництво до 2018 року. У найближчі 5 років Китай має намір імпортувати продукції на $10 трлн. І частина цієї квоти може дістатися Україні. Про це свідчить підписаний главами держав Договір про дружбу і співробітництво на 5 років.

Співпраця з Піднебесної створить потужні стимули для розвитку реального сектору економіки України. Товарообіг між країнами вже в наступному році планується збільшити втричі - з $10 до $30 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці пустують офісні приміщення через відхід з країни іноземних компаній

Найбільш пріоритетними стратегічними напрямами активізації інвестиційно-економічного співробітництва сторони визначили сільське господарство, авіабудування, іпотечні програми. Голова Китайської народної республіки Сі Цзіньпін заявив про те, що починаючи з наступного року Україна стане основним постачальником продовольства. Незважаючи на встановлений Китаєм 10-річний термін сертифікації імпорту сільгосппродукції, стандарти якості української кукурудзи, сої та ячменю були узгоджені менш ніж за рік.

У числі іншого Китай підтвердив свої наміри завершити проект будівництва залізничної гілки "Повітряний експрес", яка з'єднає Київ з Борисполем. Згідно з підписаним Меморандумом, рухомий склад буде виготовлений Крюківським вагонобудівним заводом.

Сторони досягли стратегічних домовленостей у секторі іпотеки. Зокрема, підписано Меморандум між державною іпотечною установою та китайською корпорацією CITIC Construction про будівництво доступного житла в Україні. На ці цілі Китай надасть $15 млрд строком на 15 років з можливістю пролонгації і розширення цього проекту. Реалізація проекту дозволить знизити процентні ставки по кредитах і істотно скоротити квартирну чергу
Зараз ви читаєте новину «Китайці побудують доступне житло для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути