понеділок, 18 червня 2012 11:33

Близнюк розповів, з чого почнуться реформи ЖКГ

Близнюк розповів, з чого почнуться реформи ЖКГ
Анатолій Близнюк: до якомога швидшого встановлення лічильників країну підштовхують високі ціни на газ. Фото: liga.net

Кардинальні перетворення у сфері ЖКГ починаються із запровадження всебічного обліку використаних і спожитих ресурсів, товарів та послуг.

Про це повідомив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час наради у Донецькій обласній державній адміністрації, присвяченій реалізації соціальної ініціативи президента "Доступне житло" та підготовки ЖКГ до зими.

За його словами, які наводить прес-служба Кабінету міністрів, до якомога швидшого встановлення лічильників країну підштовхують як високі ціни на газ, так і необхідність розпочинати глибоку модернізацію систем життєзабезпечення.

"В середньому по Україні підприємства теплокомуненерго забезпечені засобами технологічного обліку відпущеного тепла на 72%. У Донецькій області – 68,8%. Причому 6 областей укомплектували теплогенеруючі потужності лічильниками повністю. Однак є й аутсайдери. Вкрай низький відсоток забезпечення засобами обліку в Луганській області – 23,7%, необхідно встановити ще 229 засобів обліку", - сказав Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд оприлюднив розпорядження про реформування "дочок" "Нафтогазу"

Міністра наголосив, що ключовим питанням економії ресурсів у галузі теплопостачання є проведення енергоаудиту.

"Є області, які ігнорували цей важливий захід, значна частина провела його не для усіх об'єктів. У Донецькій області енергоаудит проведено на 7 із 13 підприємств комунальної теплоенергетики, у Луганській – лише на 3 із 17. Про яке енергозбереження можна говорити, якщо немає точних відомостей ні скільки тепла вироблено, ні скільки, а головне, де саме, його втрачено", – зауважив очільник Мінрегіону.

На переконання Близнюка, повсюдне встановлення лічильників води і тепла повинне відбуватися паралельно із підвищенням класу точності цього обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Близнюк розповів, з чого почнуться реформи ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути