четвер, 26 січня 2012 05:00

Підприємці вкладають заощадження в землю

Кожні три місяці міськрада Черкас влаштовує аукціони з продажу земельних ділянок під забудову. Для участі черкасці мають зареєструватися в міськвиконкомі. Ділянку отримує той, хто запропонує найвищу ціну.

На початку 2012-го на продаж виставили землі по 10 соток на вул. Ярослава Галана в новому мікрорайоні Поляна. Стартова ціна — 6 тис. грн за сотку. Поляна — південно-західна околиця Черкас. Центральна вулиця вже забудована котеджами на два-три поверхи. Дорога заасфальтована. Інші ділянки — у порослому травою полі. Із центру міста до Поляни добираюся маршруткою за 20 хв.

Найдорожча земля під забудову — неподалік центру Черкас, бульв. Шевченка та пл.700-річчя. Там 60 тис. грн просять за кожну сотку. Ділянки біля Дніпра йдуть по 40-50 тис. грн за сотку. У мікрорайонах Казбет, Соснівці сотка на 10-15 тис. дешевше.

Під час торішнього аукціону землі виставляли за ціною від 60 тис. грн. А продавали на 6 тис. дорожче.

— Покупці — переважно міські підприємці, — каже Ярослав Єкатеринін, 31 рік, експерт "Черкаського агентства нерухомості". — Люди вкладають у нерухомість свої заощадження. Бояться, щоб не пропали. Усе ж у Черкасах є ділянки під забудову, які продають роками. А їх не беруть. Найвищі ціни на землю були 2008 року. Тепер вони знизилися на 30-70 відсотків. Дачні ділянки, призначені для садівництва, можна придбати значно дешевше. Наприклад, на вулиці Шкільній, на Луначарці. Але зміна цільового призначення, під житловий будинок, триватиме роками.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці вкладають заощадження в землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути