середа, 25 листопада 2015 16:32

Роботодавці отримають компенсації за працевлаштування переселенців

 

В умовах, які зараз переживає країна, труднощі відчувають на собі як роботодавці, так і працівники. Анексія Криму та події на Сході країни перетворили частину мешканців цих областей у внутрішньо переміщених осіб. Велика кількість українців змушена була залишити звичні місця роботи та шукати працевлаштування в інших регіонах країни. Але ситуація на ринку праці така, що підприємства також переживають складні часи.

Для того, щоби допомогти і роботодавцям і переселенцям, був визначений механізм компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, прописаний у відповідній Постанові КМУ.

Компенсація роботодавцю на його витрати за оплату праці внутрішньо переміщених осіб виплачується за направленням центрів зайнятості на умовах строкових договорів. Її тривалість - не більше шести календарних місяців. Вона надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням базового центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати вдвічі.

Компенсація витрат виплачується роботодавцю щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці. Розмір не повинен перевищувати середнього рівень заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць.

Для отримання компенсації роботодавець подає в базовий центр зайнятості заявку. Після її розгляду та аналізу необхідних даних про підприємство, укладається договір. Не пізніше ніж через п'ять робочих днів після виплати працівникові заробітної плати, на підставі якої визначається розмір компенсації витрат роботодавця на оплату праці, подає базовому центру зайнятості відомість про нараховану та виплачену заробітну плату, форма якої міститься в Додатку 1 до цієї Постанови. Підприємства Києва вже почали отримувати відповідні компенсації.

Серед інших послуг для роботодавців, яки є пріоритетними клієнтами столичної служби зайнятості, є ще одна, користування якою економить бізнесу багато часу та, навіть, грошей. Підбір потрібного працівника-складний та тривалий процес, який доцільно доручити тим, хто на цьому спеціалізується. Досвідчені фахівці служби зайнятості підберуть працівників на замовлення роботодавця. База претендентів на роботу служби зайнятості дає можливість знайти відповідного працівника по зазначених параметрах в найкоротший термін.

Наочно ознайомитися з цією послугою можна переглянувши ролик. У поточному році нею вже скористувалися майже 4 тис. підприємств, укомплектовано близько 12 тис. вакансій. Підприємства, які вже зверталися до служби зайнятості за допомогою в комплектуванні вакансій, оцінили отриманий результат. Тому при першій потребі знову користуються цією послугою. Це має бути позитивним сигналом для інших роботодавців, майбутніх потенційних клієнтів Київського міського центру зайнятості, що мають не укомплектовані вакансії.

Слід нагадати, що всі послуги служби зайнятості – безкоштовні.

Телефон для довідок – 568 59 72

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Роботодавці отримають компенсації за працевлаштування переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути