четвер, 22 вересня 2016 16:30

Православним храмам Харкова подарували чудотворні ікони

У церкві завжди є можливість повернути віру в серця людей і важливо підтримати її у цьому, допомогти і молоді, і людям постарше не заблукати, знайти дорогу до Бога. ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я" протягом більше 15 років підтримує православні храми Харкова, ініціює проекти по впровадженню різних соціальних благодійних програм у рідному місті.

Генеральний директор ТОВ "Фармацевтичної компанії "Здоров'я" Олександр Доровський передав у Свято-Петропавлівський храм чудотворний образ Божої Матері "Всецариця". Ікона привезена під час паломництва на Святу гору Афон. Рідкісна ікона написана ченцями і освячена настоятелем монастиря Афону. Як зазначив настоятель Петро-Павлівського храму протоієрей Валентин Ковальчук це справжнє диво для храму, так як подія сталася 19 вересня 2016 року у день спомину чуда Архістратига Михаїла.

 

Ця ікона надає благотворний вплив і на хворих з різними злоякісними пухлинами. У ХVІІ столітті вона вперше була списана грецьким ченцем і поступово стала відома у всьому світі як цілителько ракових захворювань. Саме ім'я ікони - Все-пані, Все-повелителька - говорить про її особливою, всеосяжної силі.

Також другий чудотворний образ - Іверська ікона Пресвятої Богородиці, подарована храму Дружин Мироносиць. Ікона Діви Марії з Немовлям, шанується як чудотворна. Ікона привезена з Іверського монастиря на Афоні, в Греції. В історії обителі відомо багато випадків благодатної допомоги Іверської ікони Пресвятої Богородиці: чудесного поповнення запасів пшениці, зцілення хворих, позбавлення монастиря від руйнування під час воєн. Клірик храму Святих Дружин-Мироносиць протоієрей Василь Іванчук підкреслив, що такі подарунки дають надію і зміцнюють віру в серцях. Іверська ікона Пресвятої Богородиці – одна з найбільш відомих і шанованих у православному світі, тепер буде виставлена для харків'ян в одному з найкрасивіших храмів міста.

 

Для всіх віруючих велика радість, коли в храмах з'являються рідкісні ікони, які дають можливість кожній людині звернутися до святого.

Зараз ви читаєте новину «Православним храмам Харкова подарували чудотворні ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути