середа, 01 травня 2024 16:20

Адвокат Євген Шевцов розповів про нюанси роботи поліції у Німеччині та Україні

Понад мільйон громадян України проживають на території Німеччини зараз. Деякі вже мали різний досвід спілкування з поліцією цієї країни. Проте не всі розуміють, чим відрізняється робота та обов'язки поліції в Україні та Німеччині. Усі питання та нюанси роз'яснює адвокат Євген Шевцов, який багато років живе та працює у Німеччині.

Автор: з особистого архіву Євгена Шевцова
  Адвокат Євген Шевцов розповів про особливості роботи поліції у Німеччині
Адвокат Євген Шевцов розповів про особливості роботи поліції у Німеччині

"Поліцейські структури в Україні та Німеччині мають суттєві відмінності. В Україні поліція представлена Національною поліцією, яка провадить свою діяльність на всій території країни. У Німеччині існує федеральна поліція, а також поліції окремих федеральних земель. Це означає, що повноваження поліції у Німеччині розподілені між федеральним та регіональним рівнями влади", - каже Шевцов.

За словами адвоката, обов'язки поліції в Україні та Німеччині також мають деякі відмінності. В обох країнах поліція відповідальна за забезпечення громадського порядку та боротьбу зі злочинністю. Проте в Україні поліція також виконує функції державної безпеки та захисту прав людини, що пов'язано з особливостями політичної та соціальної ситуації у країні. У Німеччині федеральна поліція має широкі повноваження щодо боротьби з тероризмом та організованою злочинністю, тоді як регіональні поліції фокусуються на підтримці громадського порядку та розслідуванні злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати жертвою автокрадіїв - поради від поліції

Система навчання та підготовки поліцейських також різниться в Україні та Німеччині. В Україні поліцейські проходять спеціальні курси в національній поліцейській академії, де навчаються правових аспектів роботи, тактики та практичних навичок застосування сили. У Німеччині система навчання децентралізованіша, і поліцейські проходять навчання у спеціалізованих навчальних центрах, які часто знаходяться на території відповідних федеральних земель.

"Взаємодія поліції з суспільством також має свої особливості в Україні та Німеччині. В Україні національна поліція активно використовує соціальні мережі та інші онлайн-платформи для інформування громадян про свою діяльність та отримання зворотного зв'язку від населення. У Німеччині поліція також звертається до громадськості через різні канали зв'язку, але загалом взаємодія поліції та громадян у Німеччині може бути менш інтенсивною, ніж в Україні, через відмінності в культурі та традиціях", - каже Шевцов.

Незважаючи на відмінності, поліція України та Німеччини стикаються зі схожими викликами. Це і боротьба з загрозами тероризму та кіберзлочинності, і забезпечення громадської безпеки в умовах соціальних та економічних змін. Важливо, що обидві поліції постійно модернізують свої методи роботи та співпрацюють на міжнародному рівні для ефективної протидії сучасним викликам безпеки.

Хоча поліція України та Німеччини мають свої унікальні особливості, обидві організації націлені на безпеку та захист прав громадян. Розуміння відмінностей та подібностей у роботі поліції різних країн допомагає сформувати ґрунтовніше уявлення про те, як громадська безпека організована та забезпечується у різних частинах світу.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Євген Шевцов розповів про нюанси роботи поліції у Німеччині та Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути