пʼятниця, 19 серпня 2016 15:44

На ринку нафтопродуктів відбувається повзуче зростання цін - Олександр Коваленко

На ринку нафтопродуктів відбувається повзуче зростання цін - Олександр Коваленко

На цьому тижні на електронних біржових торгах, які проходять на торговому майданчику ТБ "Українська енергетична біржа", ПАТ "Укргазвидобування" реалізувало 11 956 тонн власної продукції на загальну суму 198,436 млн грн.

Під час торгової сесії, яка пройшла у вівторок, 16 серпня 2016 року, було реалізовано 4 945 тонн нафтопродуктів на суму понад 91,066 млн грн. Порівняно з минулим тижнем ціни на бензин марки А-95 зросли на 1,34 %, а на бензин марки А-92 — на 2,82 % автопартіями та на 2,67 % за умови транспортування залізницею. Найбільше зросла ціна на дизельне пальне: на 4,61 % при транспортуванні автотранспортом та на 5,35 % — залізницею.

Другі, додаткові торги пройшли у четвер, 18 серпня. За їх результатами було реалізовано 2 475 тонн нафтопродуктів на суму 34,152 млн грн. Так, автопартії бензину марки А-92 порівняно із торгами 16 серпня додали в ціні 1,04 %, а залізничні партії — 0,90 %. Ціни на ДП також продовжили зростання. За результатами торгів вони зросли на 2,52 % на умовах транспортування автотранспортом та на 2,14 % — залізницею.

Також 18 серпня 2016 року на торговому майданчику ТБ "Українська енергетична біржа" пройшов біржовий аукціон з продажу скрапленого газу для внутрішнього ринку, за підсумками якого ПАТ "Укргазвидобування" реалізувало 4 536 тонн скрапленого природного газу із заявлених 4 830 тонн загальною вартістю 73,218 млн грн. Порівняно з минулим аукціоном, який відбувся 4 липня, автомобільні партії СПБТ подорожчали на 6,25 %, ПБА подорожчав на 5,18 % а БТ подорожчав на 3,56 %.

"Макроекономічні показники в Україні та зростання курсу американського долару виступають сильними факторами впливу на внутрішній ринок нафтопродуктів. Ми спостерігаємо повзуче зростання цін на дизельне паливо та бензин. Ринок очікує зниження курсу національної валюти відносно долара, і вже сьогодні, перед початком бізнес-сезону, торгівці починають відігравати ці очікування", — прокоментував результати торгів генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

Довідка:
Торги енергоресурсами ПАТ "Укргазвидобування" на торговому майданчику Української енергетичної біржі проводяться двічі на тиждень на регулярній основі. У торгах приймають участь найбільші трейдери внутрішнього ринку.

Зараз ви читаєте новину «На ринку нафтопродуктів відбувається повзуче зростання цін - Олександр Коваленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути