понеділок, 20 квітня 2015 13:08

Як зекономити на покупці смартфону

Після стрибка цін рішення про покупку нової електроніки українці приймають більш зважено. Бажання змінювати працюючий смартфон на більш нову модель відійшло на другий план. Однак якщо з пристроєм щось сталося й ви лишилися без засобу комунікації, то покупка стає необхідністю.

Як показує статистика OLX, українці все частіше звертаються до покупки в приватних осіб. Цього року із січня по квітень кількість пошукових запитів щодо смартфонів на OLX виросла в 1,5 рази. Переважно шукають iphone різних моделей.

Кількість закритих угод (тобто здійснених продажів) у рубриці "Мобільні телефони" на OLX, порівняно з минулим роком, виросла вдвічі. Пікове число продажів прийшлося на лютий, коли курс підстрибнув до 35-40 грн. за долар.

Збільшилось і число пропозицій смартфонів на майданчику. На даний момент у розділі "Мобільні телефони" активно понад 85 тис. оголошень. Порівняно з минулим роком, кількість нових пропозицій виросла в 4 рази. Продавці, публікуючи оголошення, очікують отримати додатковий дохід. Покупці ж прагнуть придбати необхідну річ дешевше.

В середньому покупка б/у смартфона обійдеться в 1,5-2 рази дешевше, ніж покупка нового пристрою в інтернет-магазині. Зустрічаються й оголошення про терміновий продаж, коли запропонована приватною особою ціна нижча, ніж у магазині в 3-4 рази. Терміновість продажу продавці зазвичай пояснюють тим, що потребують грошей найближчим часом. Крім того, приватні продавці в основному відкриті до спілкування й торгу і в більшості випадків уступають покупцеві, якщо той попросить про знижку.

Також купуючи смартфон у приватних осіб, можна розглянути моделі минулих років, котрі більше не продаються в магазинах, але за функціональністю не уступають своїм більш новим версіям. Наприклад, флагман LG 2013 року – LG G2 – можна знайти за 3,5 тисячі гривень. А ось ціна на флагман компанії 2014 року – LG G3 – стартує від 4,5 тисяч гривень.

На прикладі конкретних моделей аналітики OLX підготували огляд цін на використані смартфони й порівняли їх із середніми цінами на нові пристрої в українських інтернет-магазинах.

 
Зараз ви читаєте новину «Як зекономити на покупці смартфону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути