понеділок, 27 жовтня 2014 15:05

Інфрачервоні обігрівачі створюють комфорт і економлять електроенергію

 

З наближенням зими підвищився попит на обігрівальні прилади, більшість з яких створюють чимале навантаження на мережу. У цих умовах особливого значення набуває питання економії електроенергії. Одним з варіантів вирішення проблеми є інфрачервоні обігрівачі. Можна розглянути їх особливості на прикладі популярної моделі UFO STAR 1800.

Основна частина корпусу цієї моделі виконана з термостійкого алюмінію. Для зручності збоку розташовані насадки з міцного термостійкого пластика. Серцем приладу є нагрівальний елемент, що являє собою металеву спіраль, поміщену в трубку з кварцового скла. Особливістю інфрачервоних обігрівачів цієї компанії є матеріал спіралі — оригінальний сплав фламентін. Тому виробники незмінно підкреслюють — за необхідності заміни нагрівального елементу слід встановлювати лише фірмову деталь. Втім, термін служби спіралі з фламентіна складає 6000 годин. Отже міняти її доведеться хіба що при механічному пошкодженні спіралі або трубки.

Для даного апарату передбачені різні способи установки. У стандартний комплект входять L-подібні скоби для монтажу на стіну. Ці кріплення дозволяють встановлювати кут нахилу приладу для створення оптимальної зони обігріву. При цьому нахиляти його можна лише вгору-вниз. Отже потрібно вмонтовувати його напроти передбачуваної зони обігріву. Більше свободи надає 3D-кріплення. З його допомогою прилад також вмонтовується на стіну. Проте конструкція цього кріплення дозволяє не лише нахиляти апарат, але і повертати його убік. При необхідності частого переміщення приладу найкращим вибором буде використання телескопічної ніжки.

Ефективність цього приладу сильно залежить від умов використання. Розуміючи принцип його роботи, застосовуючи його за призначенням, можна досягти помірної витрати електроенергії.

Даний прилад здійснює обігрів за принципом інфрачервоного випромінювання. На відміну від звичайних електричних обігрівачів, він прогріває предмети, а не повітря. Тому нагрів може відбуватися як в приміщенні, так і на вулиці. Після включення тепло відчувається майже моментально. За деякий час предмети під цими променями глибоко прогріваються і починають віддавати тепло. За рахунок цього в приміщенні стає ще тепліше.

Потужність цієї моделі не так велика — 1800 Вт. Площа ділянки, що обігрівається нею, складає 18 м2 для закритого приміщення, 12 м2 — для відкритого простору. Випромінювання від цього обігрівача не розсівається.

Таким чином, на відкритому повітрі або в приміщенні з низькою теплоізоляцією обігрівач показує найбільшу ефективність. Він незамінний, якщо кімнату необхідно провітрювати, або вікна не забезпечують хорошого захисту від протягу. Також його зручно використовувати для прогрівання невеликої ділянки приміщення. Це може бути ванна або душова, робоче місце на кухні або за столом. До речі, прилад захищений від бризок і вологи. Тому користуватися ним у ванні цілком можливо.

Велика кількість видів обігрівачів дозволяє знайти оптимальний варіант для самих різних варіантів використання. UFO STAR 1800 — представник прогресивного виду інфрачервоних обігрівачів. При правильній експлуатації він відрізняється надійністю і енергоефективністю.

Ознайомитися детальніше з даною моделлю можна за посиланням http://www.bt.kiev.ua/product-22299.html.

 

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні обігрівачі створюють комфорт і економлять електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути