четвер, 27 січня 2011 18:32

Сирзавод не віддає грошей за молоко

Гадяцький сирзавод постійно боргує молокоздавачам. Жителі району гуртом приходили до прохідної підприємства, вимагали гроші. До керівництва людей не пропустили.

— З початку літа купували молоко по три гривні за літр, — переказує жителька села Веприк. Не називається. — До кінця року знизили ціну до 2,50 гривень. Зараз беруть за дві гривні за літр, але й тих грошей люди не бачать.

Після виступу селян біля заводу та на сторінках місцевої преси борги почали частково виплачувати. Але борги все одно значні. Керівництво сирзаводу заборгованість пояснює тим, що із ними теж не розрахувалися закупники продукції.

На сьогодні потроху виплачують. Найбільше заплатили людям у селах Книшівка та Рашівка. Там дали гроші за молоко, яке приймали до 20 грудня. Найнижча виплата у Веприку. Тамтешнім боргують майже за весь листопад, грудень і січень.

— Молоко перестали здавати в Гадяч, другий молоковоз забирає, — каже безробітний житель села Теплого Микола Зеленський, 46 років. — Розраховуються тільки з тими, хто мало молока здає. А на крупних молокоздавачах борги солідні висять. Договорів ніяких не заключають. Раніш ціни різні були, а потім начебто молоковози попереджували, щоб ціни зрівняли. Пирятинський сирзавод вчасно хоч і дві гривні платить, це тільки в нас таке.

Володимир Беседа, голова Гадяцької райдержадміністрації, звернув увагу сільських голів на те, що в селах приймає молоко не один підприємець. Потрібно пояснювати селянам, щоб не укладали угоди з нечесними виробниками, а самих  боржників не пускали працювати на територію села.

Зараз ви читаєте новину «Сирзавод не віддає грошей за молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути