понеділок, 01 липня 2013 07:15

Усі ставки здадуть в оренду

— Недавно був на рибалці в Кременчуці. Місцеві кажуть, що всі ставки цього року зроблять приватними, — говорить полтавець 35-річний Олексій Мармуз. — За так не пускатимуть рибку поудити, прийдеться всюди платить.

— Справді, ми хочемо здати в оренду всі водойми Кременчуцького району. Їх власники приведуть ставки в порядок, регулярно чиститимуть воду, бо дуже багато замулених. У їх інтересах буде запустити туди рибу й доглядати за нею, словом, улучшатимуть екологію, — розповідає 26-річний Анатолій Кармазін, головний фахівець з використання водних ресурсів Кременчуцького міжрайонного управління водного господарства. — Але одночасно за законом вони мають виділити місце для купання й безкоштовного вилову риби. Якщо цього не зроблять, на них треба скаржитися в управління водних ресурсів облдержадміністрації. Тоді  орендарів можуть оштрафувати або розірвати з ними договір.

За риболовлю на приватному ставку беруть у середньому 50 грн у день. Ціну встановлює орендар, залежить від кількості запущеної риби та її виду. Нині 90 відсотків ставків області в тимчасовому користуванні.

— В Кременчуцькому районі 75 водойм, 11 — орендовані на термін від п'яти до 30 років, — кажуть у Кременчуцькому міжрайонному управлінні водного господарства. — Також здали в оренду невелике водосховище й чотири болота. Тимчасове користуванні водойми коштує в середньому 150 гривень за гектар.

Зараз ви читаєте новину «Усі ставки здадуть в оренду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути