четвер, 14 травня 2009 16:44

Вихователі вимагають поновлення на роботі

17 працівників Гадяцького дитячого будинку вимагають, аби їх у судовому порядку поновили на роботі. Торік вихователів сиротинця скоротили через те, що їм не було роботи — багатьох вихованців дитбудинку всиновили. Працівники переконані: їх звільнили незаконно.

Позови розглядає Гадяцький районний суд. Поки що поновили лише одну працівницю дитбудинку, 47-річну Валентину Пасюту. За рішенням суду, жінці також повинні видати заробітну плату за час вимушеного прогулу та виплатити компенсацію за моральну шкоду — понад 300 грн. Попередній наказ мають скасувати й анулювати в трудовій книжці запис про звільнення.

— Щодня приходжу до дитбудинку. Раніше працювала тут помічником вихователя, — розповідає Валентина. — Сиджу під кабінетом директорки. Вона не дає наказу приступити до роботи.

Одразу після винесення судового рішення Пасюта прийшла до сиротинця з працівником виконавчої служби. Директорка Світлана Литвиненко його вимогу підкоритися судовій ухвалі проігнорувала.

Керівниця закладу пояснює свої дії так: немає вільного робочого місця. Мовляв, вона не знає, кого їй тепер потрібно звільнити, аби взяти Пасюту назад на роботу. Поновлення інших працівників також вважає неможливим.

Зараз ви читаєте новину «Вихователі вимагають поновлення на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути