понеділок, 20 травня 2013 00:00

"Нюхав, щоб дорослі не бачили. Пахли свободою і Францією"

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Парфумер-стиліст Анна Круглова показує, як правильно обирати парфуми. Краще купувати невеликі пробники та ”пожити” з ароматом кілька днів, лише потім замовляти більший флакон
Парфумер-стиліст Анна Круглова показує, як правильно обирати парфуми. Краще купувати невеликі пробники та ”пожити” з ароматом кілька днів, лише потім замовляти більший флакон

— Парфуми "Крістіан Діор Жадор" — для мене найкращі. Коли чую цей аромат, просто голову втрачаю. Бо то запах справжньої жінки. Ними часто пахтиться дружина Ірина. Інколи кажу, можливо, колись у нас не буде хліба в хаті, картоплі, але "Жадор" буде завжди, — розповідає 46-річний Сергій Соловей, голова полтавської організації УНП, колишній заступник губернатора області.

— У жінки завжди є не менш як 10 елітних ароматів. Серед них "Хеппі" фірми "Клінік" — легкий, свіжий. Ще "Фам" від "Босс". Сам маю теж із десяток гарних парфумів. Зараз користуюся "Пако Рабан". Цей аромат беру в поїздки, бо флакон — плаский і металевий, у валізі зручно поміщається. Люблю "Сальвадор Сальвагама", "Жан Франко Ферре", "Аква", "Антоніо Бандерас". Останні — то з недорогих. Пляшка на сто мілілітрів коштує трохи менш як 200 гривень. Решта — від сотні доларів.

Родина купує парфуми за кордоном.

— Два роки тому взяв "Жадор" у полтавському магазині. Відкриваю — аромат більш-менш нормальний, але підробка, — продовжує Сергій Андрійович. — За кордоном якісний парфум можна купити дешевше, ніж в Україні. З дружиною взимку були в Ізраїлі. Попали на розпродажі. Відразу вибрали чотири аромати — собі та моїй сестрі. Вона знає, що часто їжджу, зарані пише список, що привезти. Парфуми від "Шанель" не дуже подобаються. Але жіночі "Шанель №5" — то були перші, що сильно вразили. Був малий, поїхали до тітки у Київ. Похвалилася, з рук по великому блату дістала французькі духи. Нюхав, щоб дорослі не бачили. Пахли свободою і Францією. Молодший син Макар для парфумів ще малий, йому тільки 7 років. Але коли їдемо у гості чи на концерт, син пахне "Антоніо Бандерас".

Скульптор із Комсомольська 57-річний Олег Рябо парфумами не користується.

— Люблю запах чистого женского тела и волос, — говорить. — Сам краще зайвий раз помиюся, ніж пахтитимуся. Користуюся шариковими антиперспірантами "Проспорт". На день народження дружина Наташа зробила сюрприз — подарувала туалетну воду за 300 або 400 гривень. Місяць перед тим розхвалювала, який гарний запах, модний, виписала по якомусь каталогу. Як понюхав — сильно розстроївся. Терпкий аромат, важкий. Кажу, краще ти жаб акваріумних подарувала б, два роки прошу. Назви парфуму не пам'ятаю, бо я ним не духаюся. Колись із подарунком син не вгодив, на свято приніс огірковий лосьйон. Я огірків не переношу. Дуже дратуюся, коли від людини пахне потом. Один знайомий сильно воняв. Я підійшов до нього ззаду і почав натирати шариковим антиперспірантом. Кричу: "Скунс так не смердить, як оце ти. Іди хоч помийся". Він образився, посварилися. Але дядько прислухався до моїх слів, знову помирилися.

Народний депутат Юрій Шаповалов із Кременчука улюбленими парфумами називає "Шанель Спорт". Ними користується постійно. Вперше аромат подарували друзі.

Директор полтавської галереї мистецтв Ольга Курчакова любить французькі парфуми "Крістіан Діор Жадор", "Дольче і Ґаббана".

— Люблю свіжі, легкі нотки, — каже Ольга Миколаївна. — Приторних солодких запахів не сприймаю, бо не належу до жінок-вамп.

Полтавський стиліст-візажист Марина Краснобаєва завжди має шість-сім парфумів. Серед улюблених — "Кельвін Кляйн Скін", "Ґерлен Ланстант Меджік", аромати від "Дживанші", "Версаче", "Шанель".

Начальникам краще не дарувати

Полтавці частіше обирають ті аромати, що краще розрекламовані. Минулого сезону попитом користувалися "Ніна Річі" і "Дживанші Плей".

— Якщо запах парфумів відчуваєте на собі і він викликає дискомфорт, аромат підібрали неправильно. Немає чіткого поділу, які парфуми мають носити ділові, творчі люди. На кожному запах буде індивідуальний, — каже парфумер-стиліст 32-річна Анна Круглова із Полтави. Продає аромати на розлив вісім років.

За її спостереженнями, "Коко Шанель", "Опіум", "Ель" від "Ів сен Лоран" часто замовляють керівники, бізнесмени. Ці запахи обирають ділові люди або ті, які хочуть заявити про себе. Легким парфумам надають перевагу ті, кому не потрібні стимули для роботи, легкі на підйом. Аромати унісекс люблять гнучкі й відкриті люди.

— Парфумами не користуються ті, хто не соромляться бути собою — дуже відверті особи. Якщо "обливаються" ароматами, значить, підсвідомо захищаються від впливу інших, — продовжує Анна. — Коли між людьми немає особистих стосунків — парфуми краще не дарувати. Аромати — це інтимна сфера. Підлеглим не рекомендую купувати парфуми для начальників. Керівники мають самі робити свій імідж. Знаю деяких у Полтаві, які навіть не зізнаються на роботі, якими ароматами користуються. Щоб ніхто не копіював.

Зараз ви читаєте новину «"Нюхав, щоб дорослі не бачили. Пахли свободою і Францією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути