четвер, 07 травня 2009 19:21

Олександр Слищенко виграв суд у ДАІ

Автор: фото: Ігор ФІЛОНЕНКО
  Житель Біликів Кобеляцького району Олександр Слищенко показує постанову суду, яка скасовує виписаний йому штраф у 300 гривень за порушення правил дорожнього руху
Житель Біликів Кобеляцького району Олександр Слищенко показує постанову суду, яка скасовує виписаний йому штраф у 300 гривень за порушення правил дорожнього руху

27 квітня Кобеляцький районний суд скасував штраф на 300 грн, який жителю села Білики Кобеляцького району 40-річному Олександру Слищенку виписала місцева дорожньо-патрульна служба.

17 лютого цього року Слищенко отримав лист із Кобеляцької роти дорожньо-патрульної служби. У конверті були копія постанови про накладення на нього штрафу за правопорушення і фотографія. На знімку був його "ланос" на фоні дорожнього знаку "Лелюхівка". І невеликий напис 086 км/год.

Слищенко пояснює, буцімто прилад "Візир", яким нині користуються даїшники, виявив, що він перевищив допустиму швидкість. Чоловік із цим не погодився. Вирішив звернутися до суду.

— Був упевнений, що виграю, — говорить Олександр. — Я за освітою вивчав радіоелектроніку. Вважаю прилад "Візир", на показах якого ґрунтуються претензії даїшників, недосконалим. У ньому невдало спробували об"єднати цифровий фотоапарат і радар. У всьому світі поліцейські в таких випадках використовують прилади, які працюють на основі лазера. І встановлені вони стаціонарно, а не працюють у руках людини, що виключає суб"єктивний фактор. Постійно спілкуюся з автолюбителями в Інтернеті. Вони в один голос стверджують: накладання штрафів на підставі показів "Візира" незаконне.

Першу скаргу Слищенка суд відхилив. Мовляв, до суду потрібно подавати позови. Тоді Олександр подав позовну заяву. Її теж повернули, бо не було сплачене держмито. Лише з третьої спроби позовну заяву прийняли до розгляду.

27 квітня відбулося судове засідання. Воно тривало 1,5 год.

— Зазвичай такі справи розглядають за 15 хвилин. І закінчуються вони на користь ДАІ, — коментує суддя Тетяна Тесленко. — Позивачі-водії просто не можуть документально довести свою правоту.

Слищенко підготувався до судового засідання.

Виграли 25 справ щодо "Візира"

— Мої аргументи і докази були викладені на семи сторінках друкованого тексту, — розповідає чоловік. — Я доводив, що співробітники міліції порушили цілий ряд статей Закону України "Про міліцію", Цивільного та Адміністративного кодексів.

Рішення суду ще не набрало законної сили. Є 10 днів для його оскарження в Харківському апеляційному адміністративному суді. Олександр упевнений, у разі оскарження виграє й там.

— Даїшники в суд не прийшли. А доводи, котрі вони надіслали, не витримували ніякої критики. У народі про таке кажуть: ні в тин, ні в ворота. Вони навіть копії сертифіката на "Візир" не надіслали. Одні слова проти моїх досліджень.

У разі програшу справи в апеляційному суді Олександр готовий дійти до Верховного Суду України.

— Хочу довести всім українцям, що свої права можна й потрібно відстоювати, — каже чоловік. — Навіть простим громадянам, котрі не мають грошей на адвокатів і блату в судах. Це неправда, що не можна виграти суд у ДАІ. Я ж зміг.

Працівники державтоінспекції сказали, що на апеляцію подавати не будуть, бо в їхнього юриста й так вистачає судових справ.

Із початку року в Кобеляцькому суді автомобілісти виграли 25 справ щодо "Візира".

Зараз ви читаєте новину «Олександр Слищенко виграв суд у ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути