пʼятниця, 10 червня 2016 15:35

З'явилися подробиці переговорів контактної групи по Донбасу

З'явилися подробиці переговорів контактної групи по Донбасу
Фото: facebook.com

Спостережна місія ОБСЄ фіксуватиме, хто порушує режим перемир'я в зоні проведення АТО.

Про це за результатами скайп-конференції Тристоронньої контактної групи розповіла Ірина Геращенко, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Українська сторона дуже гостро ставила питання необхідності не просто фіксувати порушення режиму тиші. А й щоб місія ОБСЄ чітко фіксувала, хто саме є порушником. І щоб це було у звітах. Українська сторона та ОБСЄ запропонували, щоб під час чергової зустрічі у Мінську 15 червня, надали точні звіти відносно порушень режиму тиші на Донбасі. Щоб усі почули, хто порушник", - розповіла Геращенко.

Вона зазначила, що відеоконференцію провели за ініціативи української сторони та ОБСЄ. Головна тема - безпекова ситуація.

"Ми неодноразово висловлювали занепокоєння тим, що на лінії зіткнення відбувається погіршення безпекової ситуації. Значно зросла кількість обстрілів, щоденно порушують режим тиші з боку проросійських бойовиків", - додала віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма розповів про суперечності у виконанні Мінських протоколів

15 червня у Мінську працюватимуть всі чотири підгрупи Тристоронньої контактної групи. Обговорюватимуть модальності у питанні виборів на Донбасі, звільнення заручників, пошук зниклих безвісти українців.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці переговорів контактної групи по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути