вівторок, 17 січня 2017 17:21

З'явилися нові подробиці трибуналу над Росією

З'явилися нові подробиці трибуналу над Росією

У Міжнародному суді ООН в Гаазі зареєстрували позов України проти Росії.

Позов зареєстровано 17 січня щодо порушення Росією Конвенції ООН з протидії тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, повідомляє "Дзеркало тижня".

Водночас заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що розгляд позову може тривати кілька років.

"Розгляд справи дійсно важка і тривала процедура. Після ухвалення рішення про застосування тимчасових засобів суд дає деякий час на подачу меморандуму з усією доказовою базою. Після цього другій стороні дається час на підготовку контрмеморандуму. Справа буде тривалою, і суд розглядатиме її роками", - цитує чиновницю "Інтерфакс-Україна"

Україна "просить визнати у рішенні суду, що Російська Федерація за посередництва своїх державних органів, державних посадових осіб, а також інших фізичних та юридичних осіб, які представляють державу, порушила зобов'язання в рамках Конвенції щодо фінансування тероризму, постачаючи фінансування, допомогу у вигляді зброї і тренувань незаконним озброєним формуванням, які здійснюють терористичні акти в Україні", - цитує український позов суд ООН, передає "Європейська правда".

У переліку терористичних формувань, які фінансує та підтримує РФ, вказали ДНР, ЛНР, групу "Харківські партизани" та пов'язаних з ними груп та осіб.

Серед інших претензій до РФ у питанні фінансування тероризму – "невжиття заходів для виявлення, замороження та конфіскації фондів, які використовують для фінансування тероризму", "відсутність розслідування та переслідування тих, хто здійснює та фінансує терористичну активність" та ненадання Україні підтримки у такому розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будьте готові" - Аваков зробив заяву щодо Донбасу

Найбільший блок претензій в українському позові стосується порушень прав кримських татар та українців з боку російської влади, а також підконтрольної РФ де-факто кримської влади.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці трибуналу над Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути