середа, 22 жовтня 2014 10:15

Зведені рейтинги визначили остаточних лідерів кампанії

Зведені рейтинги визначили остаточних лідерів кампанії

За кілька днів до парламеньських виборів у Києві були оприлюднені зведені дані соціологічних досліджень таких компаній, як Соціологічна група "Рейтинг", Центр "Софія" та Київський інститут соціології імені О.Яременка, про це повідомив політолог Кость Бондаренко.

"Ми свідомо уникали цифр, які пропонувалися фірмами-одноденками та фірмами з сумнівною історією роботи в ході виборчих кампаній.

 Отже, наразі вимальовується наступна картина настроїв виборців (враховуючи, що до виборів залишається ще тиждень, а значна кількість виборців не визначилися із своїми електоральними симпатіями" – пише автор проекту Кость Бондаренко.

Порошенко й далі залишається політиком №1 в Україні. Попри прогнози скептиків, його рейтинг не почав "сипатися" з настанням політичної осені — хоча проти президента було застосовано кілька болючих прийомів (наприклад, солдатський бунт), інспірованих, скоріш за все, партнерами по владі. Щоправда, Порошенко (слід віддати належне) вміє опановувати ситуацію, а також перетворювати відверто програшні моменти у виграш.

У травні 2014 року на президентських виборах Ляшко здобув 8,32% голосів виборців, і вихід за межі 10% для Ляшка і його персоніфікованої політичної сили є серйозним успіхом (до речі, саме стільки на останніх виборах до Сейму у сусідній Польщі здобув Рух Палікота — польський аналог Радикальної партії Ляшка).

Однак Ляшко є тим політиком, який у ході виборів здатен продемонструвати сюрпризи: його виборець — це в першу чергу мешканець села і невеликого міста. З іншого — це найбільш дисципліновані виборці, які активно ходять на виборчі дільниці, чим не можуть похвалитися інші політичні сили. Не варто дивуватися, якщо рейтинг Ляшка і його партії може виявитися дещо вищим, аніж прогнозують соціологи.

Зараз ви читаєте новину «Зведені рейтинги визначили остаточних лідерів кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути