пʼятниця, 08 квітня 2016 00:05

Журналісти розкопали інформацію про інші офшори Порошенка

Журналісти розкопали інформацію про інші офшори Порошенка
Фото: kordon.com.ua

Офшорна компанія Agroprodimpex, яка з'явилася у структурі бізнесу Порошенка 15 років тому і залишається там донині, "задіяна у злочинних схемах мінімізації оподаткування низки підприємств, що зареєстровані та розташовані на території України".

Про це повідомили журналісти програми "Схеми", посилаючись на матеріали кримінальної справи, яка була порушена за часів президента Леоніда Кучми. Тоді Порошенко перебував в опозиції.

У матеріалах справи є звернення слідчих до Інтерполу з проханням долучити іноземні правоохоронні органи до розслідування, в якому фігурують щонайменше 5 офшорних фірм, які в різний час належали до групи компаній Петра Порошенка "Укрпромінвест".

Зокрема, йдеться про: Agroprodimrex Corp із офшорної зони штату Делавер (США), кіпрський Agroprodimrex Cyprus Limited, Willenhall Traiding Limited та Fairdrook EnterprisesLimited із острова Мен та панамський Ukrprovinvest Holding Limited.

У 2003 році слідчі МВС встановили, що ці офшорні компанії причетні до завдання збитків бюджету України у розмірі близько 25 мільйонів гривень – через ухиляння від сплати податків.

Однак згадана кримінальна справа була закрита восени 2004 року. До суду її так і не передали.

Нагадаємо, 3 квітня про причетність Порошенка до тіньових операцій заявили розслідувачі OCCRP. Наразі претензії до президента полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розкопали інформацію про інші офшори Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути