понеділок, 29 серпня 2016 13:18

ЗМІ повідомили, хто відмовив Порошенку очолити Адміністрацію президента

ЗМІ повідомили, хто відмовив Порошенку очолити Адміністрацію президента
dt.ua

Претендент на посаду нового глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук не прийняв пропозиції Петра Порошенка очолити відомство.

Про це пише "Українська правда".

Як йдеться в публікації, зранку п'ятниці 26 серпня у президентському кабінеті відбулася зустріч Порошенка з Ковальчуком за присутності голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна. Зустріч тривала близько 1,5 год., на ній президент пропонував йому підвищення.

"Щоб не погіршувати стосунків Порошенка з Гройсманом, Віталій не пристав на пропозицію президента очолити Адміністрацію президента", – говорять в оточенні Ложкіна.

За інформацією ЗМІ, прем'єр-міністр Володимир Гройсман чинив спротив призначенню Ковальчука. Стосунки з главою уряду в нього погіршилися навесні цього року.

Після відмови Ложкіна працювати у Кабміні, Ковальчук став кандидатом на посаду першого віце-прем'єра. Проти цього призначення категорично виступив Гройсман, який начебто боявся, що він перетягне на себе управління.

За словами джерел на Банковій, Гройсман розглядає Ковальчука як потенційного конкурента на прем'єрське крісло, тому будь-яке посилення йому не на руку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про кадрові зміни на Банковій може стати відомо по обіді

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ложкін піде у відставку сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ повідомили, хто відмовив Порошенку очолити Адміністрацію президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути