четвер, 08 вересня 2016 16:07

ЗМІ показали схему, яка пов'язує Каськіва і Льовочкіна

Сергій Льовочкін та Іван Фурсін стоять за офшорами, на які виводили гроші з Агентства національних проектів під керівництвом Владислава Каськіва.

Про це йдеться в розслідуванні "Слідство.Інфо".

 

"Владислав Каськів пішов з посади навесні 2014 року, згодом - взагалі зник з країни. Слідчі почали масштабне розслідування. Їм вдалося встановити ланцюжок, за яким 95 мільйонів гривень, виділених інвестору проекту "Якісна вода" компанії "Торговий дім "Борисфен" зникли з країни. Весь цей процес описаний у численних матеріалах судових засідань", - йдеться в розслідуванні.

Процес тасування грошей був громіздким: їх перевели з гривень на долари і перекинули в улюблене місце українських чиновників - Кіпр. Після чого кіпрська компанія "розпорошила" валюту між трьома компаніями - своєю "землячкою" і двома фірмами з Віргінських островів. У цій системі активно працював латвійський банк - "Траста Коммерцбанка".

"Траста Коммерцбанка" фігурував у дуже гучному скандалі з так званими "Вишками Бойко" разом з нині народними депутатами і дуже близькими бізнес-партнерами Сергієм Льовочкіним і Іваном Фурсіним.

Фірми тісно пов'язані з банками "Траста Коммерцбанка" та "Місто Банк", ниточки від яких ведуть до нардепа Івана Фурсіна.

Ще фігурант історії - компанія "Левіді Венчез Лімітед". На неї теж перекидали позичкові гроші і вона також пов'язана з Іваном Фурсіним. І не просто пов'язана. Це одна з фірм, через яку Фурсін є акціонером "Місто Банку".

Також у Фурсіна дуже тісні бізнесові стосунки з Льовочкіним та його родиною. А ще з засновником латвійської "Траста Коммерцбанка" Ігорем Буймістером та його колегою Чарльзом Трехерном. Усі вони тепер - серед акціонерів "Місто Банка".

"Це - невеличкий, але ще один дуже важливий доказ можливої причетності Фурсіна до грошей із національних проектів, оскільки рахунки "віргінців" були відкриті саме в "Траста Комерцбанка", - йдеться у розслідуванні.

Фурсін - член неформального "газового" угруповання, куди входять Дмитро Фірташ, Юрій Бойко та Сергій Льовочкін. Саме він був молодшим партнером Фірташа та російського Газпрому в скандальній компанії "Росукренерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерпол підтвердив арешт Каськіва

Нагадаємо, Владислава Каськіва затримали в ніч на 8 вересня у Панамі. Його підозрюють у розкраданні 7,5 млн грн державних коштів.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ показали схему, яка пов'язує Каськіва і Льовочкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути