вівторок, 17 квітня 2012 11:00

Мешканцям Криму та прикордонних з Росією областей стане простіше перетинати кордон

Мешканцям Криму та прикордонних з Росією областей стане простіше перетинати кордон
Тепер в прикордонних регіонах можна перебувати три місяці без реєстрації. Фото: odessa-life.od.ua

Вступила в силу домовленість між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та РФ, підписану 18 жовтня 2011 року.

Про це повідомляє  прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Відтепер жителі прикордонних регіонів обох держав можуть перетинати спільний кордон в міжнародних, міждержавних та місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, а також можуть перебувати на території суміжної держави в межах регіону, в який вони в'їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток строком до 90 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко не виключив швидкого вирішення "сирної проблеми"

"Жителі прикордонних регіонів можуть перетинати кордон пішки, на велосипедах, мотоциклах, гужовому і легковому транспорті, човнах, які їм належать, а також на автомобільному і поромному транспорті загального користування міждержавного сполучення в межах прикордонних регіонів, а також можуть переміщувати через кордон товари, не призначені для виробничої або іншої комерційної діяльності, у кількості, що не перевищує передбачені законодавством сторін норми ввезення (вивезення) товарів без сплати митних зборів та податків ", - наголошується в повідомленні.

Дія даної угоди в Україну поширюється на громадян України, які постійно проживають на територіях Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Як повідомлялося, Верховна Рада ратифікувала цю угоду 22 лютого поточного року. Президент України Віктор Янукович підписав документ 13 березня.

Зараз ви читаєте новину «Мешканцям Криму та прикордонних з Росією областей стане простіше перетинати кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути