середа, 18 лютого 2015 15:33

"Жириновський просив мене поводитись інакше" - Балута розповів про дзвінки російського політика

"Жириновський просив мене поводитись інакше" - Балута розповів про дзвінки російського політика
Ігор Балута

Торік у квітні перед тим як сепаратисти захопили Харківську ОДА тодішньому губернатору регіону Ігорю Балуті телефонував віце-спікер Держдуми Росії Володимир Жириновський.

Про це Балута розповів в інтерв'ю журналу "Країна".

"У квітні, в день, коли штурмували Харківську обласну державну адміністрацію, у моєму кабінеті пролунав дзвоник: "Алло, Москва, Кремль". Я подумав, що це хтось жартує, і відповів: "О, циркове шоу", - і поклав слухавку. Подзвонили вдруге. Дівочий голос: "Игорь Миронович, это уже не Кремль, а Государственная Дума. С вами хочет поговорить господин Жириновский". Розмова почалася так: "Что это вы с Кремлем не разговариваете? После Нового года были в Российской Федерации, в Москве, ходили, а тут уже и не говорите. Вот как должность меняет человека". Спершу запитав, як у мене справи, привітав із призначенням. Розповідав, як любить Україну. Каже: "Игорь Миронович, не будьте жестокими с нашими русскоязычными товарищами". Відповідаю: "Мы с вами тоже на русском говорим". Але мене здивувало, що ця розмова взагалі відбулася. Що в облдержадміністрації є спецзв'язок, який з'єднує напряму із Кремлем", - розповідає екс-губернатор.

Жириновський, за його словами, був добре підготовлений до розмови.

"Знав, що я бував в Росії. Взагалі знав про мене більше, ніж я про нього. Розмова тривала хвилин із десять. Було досить дипломатично сказано, що я маю поводитись інакше. У кінці додав: "Надеюсь, вы меня поняли". Я відповів, що стріляти у російськомовних на вулицях і вішати їх на ліхтарях ніхто не збирається. Відразу відзвонився нашим зв'язківцям, написав усі заяви. А через годину почався штурм облдержадміністрації", - пригадує Ігор Миронович.

Якими були стосунки Ігоря Балути із діючим мером Харкова Геннадієм Кернесом, як він зупиняв сепаратистські прояви на Харківщини і чому його врешті-решт замінили на Ігоря Райніна читайте у свіжому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Жириновський просив мене поводитись інакше" - Балута розповів про дзвінки російського політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути