неділя, 07 квітня 2013 11:40

Жорсткі економічні умови змусили Януковича помилувати Луценка - експерт

Жорсткі економічні умови змусили Януковича помилувати Луценка - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: 056.ua

Рішення про помилування екс-міністра ВМС Юрія Луценка Віктор Янукович приймав одноосібно.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Це звільнення політичного полоненого. Але це не визнання того, що Луценко не винуватий. Хоча, якщо вже так оцінювати, то увесь склад Кабміну можна вивести на Грушевського і розстріляти без суда та слідства. Ми бачимо, наприклад, Львівський стадіон, на будівництво котрого витратили кілька мільярдів, і який тепер нікому не потрібен. Так на само на "Хюндаях" - теж хтось пальці медом намазав. В той час, як Луценко був у тюрмі, з корупцією ніхто не боровся — її впорядковували. Її впорядкували до такої системи, коли вже у кожній галузі в кожному місті і районі є свій "смотрящий". Саме тому, Луценко повертається у вже зовсім іншу країну", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович помилував Луценка

На думку Золотарьова, саме жорсткі економічні умови змусили Януковича піти на такий крок.

"За умов, коли Москва висуває дуже жорсткі умови, неприйнятні для діючої влади, вона за будь-яку ціну буде намагатися підписати договір про зону вільної торгівлі з ЄС. Їм потрібні кредити. Тому його звільнення було невідворотним. Подальша поведінка Януковича буде залежати від стану економіки. Якщо він буде кричущим, то є варіант звільнення і Тимошенко. Хоча тут основний мотив — збереження влади. Янукович боїться, що Тимошенко і Луценко можуть дійсно організувати людей на масові акції. До них теперішнім опозиційним лідерам ще рости і рости", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вже на волі - тюремники

Януковичу потрібно було зробити якийсь знаковий крок, вважає політолог.

"За умов монархії рішення приймається особисто. Треба бути глибоко наївною людиною, щоб думати, що Лутковська (Валерія Лутковська - омбудсман ) може щось зробити сама. У неї на лобі написано великими літерами її порядковий номер у цій ієрархії".

Нагадаємо, вчора Валерія Лутковська попросила президента помилувати Юрія Луценка. Сьогодні на сайті президента з'явився указ про помилування екс-міністра. Тюремники нещодавно повідомили, що вже звільнили Луценка із ув'язнення. Прес-служба "Народної самооборони" повідомила, що сьогодні екс-міністра заберуть додому.

Зараз ви читаєте новину «Жорсткі економічні умови змусили Януковича помилувати Луценка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути