пʼятниця, 03 серпня 2012 17:38

Заяви до ЦВК вже подали понад 9 тисяч кандидатів у депутати

Заяви до ЦВК вже подали понад 9 тисяч кандидатів у депутати
ЦВК почала реєстрацію кандидатів на вибори. Фото: izbirkom.od.ua

Заяви на участь у виборчій кампанії до парламенту до  ЦВК подали вже більше 9 тисяч осіб.

Як заявив на початку засідання Центральної виборчої комісії голова Володимир Шаповал, вперше за чинним законодавством на ЦВК крім інших повноважень покладено повноваження реєстрації кандидатів по одномандатним округам та самовисуванців.

Так, зокрема, заяви кандидатів у одномандатних округах висунутих партіями, подали 7 тисяч 64 особи. Водночас, кандидати, які проходять по спискам партій, подали 2014 заяв.

На сьогоднішньому засіданні до порядку денного було внесено 16 питань щодо реєстрації чи не реєстрації кандидатів у народні депутати. Зокрема одноголосно було проголосовано 214 кандидатів, які йдуть по списку Комуністичної партії України. Також було зареєстровано представників КПУ по мажоритарних округах.

Зареєстрували члени ЦВК і представників інших політичних партій, які йдуть по мажоритарним округам, зокрема Народної партії, "Єдиного центру", партії "Вітчизна", партії "Велика Україна", партії "Соціалістична Україна", Українська національна консервативна партія, та Веукраїнське політичне об'єднання "Єдина родина". Крім того, було зареєстровано кандидатів-самовисуванців.

Зараз ви читаєте новину «Заяви до ЦВК вже подали понад 9 тисяч кандидатів у депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути