пʼятниця, 29 квітня 2016 12:04

Заступник Клімкіна може поплатитися посадою за заяву про вибори на Донбасі

Заступник Клімкіна може поплатитися посадою за заяву про вибори на Донбасі
Вадим Пристайко Фото: Facebook

"Самопоміч" вимагає відкликати з відрядження та негайно звільнити заступника міністра закордонних справ Вадима Пристайка через його заяву про якнайшвидше проведення виборів на окупованому Донбасі.

Про це йдеться в зверненні партії.

"Самопоміч" вважає заяви заступника міністра неприпустимими, такими, що не відповідають національним інтересам України, загрожують державному суверенітету та зроблені з перевищенням повноважень", - вказують у політсилі.

Там наголосили, що парламент не давав згоди на проведення виборів на території, "фактично окупованій Російською Федерацією".

"Вибори в Донецьку та Луганську можливі лише після повного відновлення суверенітету України на всій території Донеччини та Луганщини. Та усунення наслідків російської окупації, що потребуватиме багато часу і зусиль. Говорити про вибори на окупованих територіях тепер, коли там стоять російські танки і "Гради", коли "суверенітет" здійснюють ФСБ та ГРУ, а населенню посилено промивають мізки, значить сприяти плану Кремля", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спливли результати зустрічі Порошенка і Нуланд: стартує новий етап перемир'я

Нагадаємо, 28 квітня заступник міністра закордонних справ Пристайко заявив, що єдина можливість проводити переговори з непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей - це отримати офіційних представників цих регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Клімкіна може поплатитися посадою за заяву про вибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути