субота, 14 грудня 2013 13:52

Заступник голови РНБО та очільник КМДА підозрюються у перевищенні влади 30 листопада - Пшонка

Заступник голови РНБО та очільник КМДА підозрюються у перевищенні влади 30 листопада - Пшонка
Віктор Пшонка Фото: gp.gov.ua

Співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв'язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка на брифінгу в суботу в Києві.

"Вчора я особисто проінформував про це главу держави... президент дав згоду і на внесення подання про відсторонення цих осіб з займаних посад", - сказав генпрокурор.

Їм буде обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Генпрокурор зазначив, що слідство встановило, що в ніч з 29 на 30 листопада о кабінеті начальника ГУ МВС України в Києві Коряка перебував заступник секретаря РНБО Сівкович і голова КМДА Олександр Попов.

"Саме вони за даними слідства схиляли його (Коряка - ред.) до застосування сили (фактичною розгону Євромайдану - ред.)", - розповів він.

Пшонка додав, що спочатку Сівкович був з такою метою у Попова, потім вони дзвонили Коряку, а надалі приїхали до нього в кабінет до столичного главку міліції.

Він нагадав, що Коряк був відсторонений від виконання обов'язків міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком.

Зараз ви читаєте новину «Заступник голови РНБО та очільник КМДА підозрюються у перевищенні влади 30 листопада - Пшонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути