пʼятниця, 29 квітня 2016 06:20

Засідання Радбезу ООН щодо ситуації на Донбасі не дало результату

Засідання Радбезу ООН щодо ситуації на Донбасі не дало результату
glavnoe.ua

Засідання Радбезу ООН щодо України завершилося безрезультатно через проект заяви, запропонований постпредом РФ в ООН Віталієм Чуркіним.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, в ході засідання відбулася словесна перепалка між замглави МЗС України Вадимом Пристайко та Віталієм Чуркіним через текст заяви.

За словами самого Чуркіна, заява містила два пункти заклику Радбезу до сторін конфлікту в Донбасі виконувати Мінські угоди і заклик до України завершити розслідування щодо подій 2 травня в Одесі.

У відповідь Пристайко повідомив, що перша частина заяви українську сторону влаштовує. Що ж стосується заяви по Одесі, то він запропонував розширити його, почавши з необхідності розслідування подій в Криму.

Після цього сторони по черзі обмінялися кількома репліками, в яких Чуркін знову звинуватив нинішню владу України в державному перевороті в 2014 році.

Пристайко у відповідь нагадав, що датою анексії Криму російська сторона вважає 20 лютого 2014 року, а це за день до підписання згаданих домовленостей, що свідчить про те, що РФ заздалегідь планувала захоплення Криму, незважаючи ні на які угоди.

Після цього представник Великобританії повідомив, що для прийняття цієї заяви необхідний консенсус, якого в залі немає. А за словами представника Франції запропонована Росією заява не охоплює всі події і тому необхідна додаткова робота, щоб її прийняти.

Врешті, заяву так і не було прийнято і засідання Радбезу закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розмістила на Донбасі 34-тисячне озброєне військо - Пристайко

Головуючий запропонував продовжити обговорення з участю зацікавлених сторін після засідання.

Зараз ви читаєте новину «Засідання Радбезу ООН щодо ситуації на Донбасі не дало результату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути