вівторок, 17 квітня 2012 14:06

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка очікує, що рішення Європейського суду надішлють поштою

Захист Луценка очікує, що рішення Європейського суду надішлють поштою
В Європейському суді з прав людини завершилось слухання щодо Луценка. Фото: operkor.net

Слухання в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) за скаргою екс-глави МВС України Юрія Луценко під вівторок закінчилися, сторони висловили свої позиції, повідомив в телефонному інтерв'ю "5 каналу" захисник екс-міністра Ігор Фомін.

"Суд буде приймати рішення щодо заявлених вимог", - сказав він.

За словами І.Фоміна, "суд сказав, що ми отримаємо рішення своєчасно". "Ймовірно, отримаємо по пошті", - сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Луценко порівняв новий КПК із "циганською урбаністикою"

Як повідомлялося, 17 квітня ЄСПЛ розпочав розгляд скарги Ю.Луценка, який вважає незаконним свій арешт і утримання під вартою.

Представник Луценка в Європейському суді Валентина Теличенко вважає, що рішення Європейського суду у справі Луценка стане важливим для інших схожих справ, зокрема, в звинуваченні проти екс-прем'єра Тимошенко. Таку думку вона висловила після завершення засідання суду у Страсбурзі.

"Навіть якщо відповідно до рішення Євросуду Луценко завтра не опиниться на свободі, то вся зроблена робота в рамках цієї справи матиме велике значення для справи Тимошенко", - додала вона.

Луценко був затриманий біля свого будинку 26 грудня 2010 року. 27 грудня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту у зв'язку з тим, що "обвинувачений не з'являвся до слідчого, тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд".

27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценко винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на вирок Печерської райсуду 15 травня.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка очікує, що рішення Європейського суду надішлють поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути