вівторок, 17 квітня 2012 13:06

Спецтема: Луценко за ґратами

В Євросуді завершилися слухання щодо справи Луценка

В Євросуді завершилися слухання щодо справи Луценка
Дату ухвалення рішення щодо Луценка ЄСПЛ оголосить пізніше. Фото: obozrevatel.com

Публічні слухання у справі про незаконний арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в Європейському суді з прав людини закінчилися.

Судді у Страсбурзі намагаються з'ясувати обставини арешту Юрія Луценка. Для цього вони заслухали представників українського уряду та адвокатів, після чого взяли паузу для винесення рішення.

Отримавши свідчення сторін, судді Євросуду оголосили про закриття слухань і заявили, що про дату ухвалення рішення у справі про арешт Луценка повідомлять окремо, як цього вимагає європейське законодавство, у письмовому вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Луценка в ЄСПЛ головує суддя з Люксембургу, а Україну представляє Лутковська

Валерія Лутковська, яка на слуханні по справі Луценка представляє інтереси українського уряду, пояснила, що арешт екс-міністра був викликаний прагненням суду уникнути можливого тиску на свідків. Адвокат і правозахисник Валентина Теличенко, яка також виступила у Євросуді, наголосила, що арешт Луценка був спрямований на дискредитацію його як політика, влада намагалася зіпсувати імідж політика, помістивши його до в'язниці ніби небезпечного злочинця. Адвокат Ігор Фомін підкреслив, що арешт Луценка відбувся з чисельними порушеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Луценка в ЄСПЛ дуже важлива, оскільки за нею спостерігає вся Європа - експерт

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 17 квітня у Євросуді розпочалися слухання, метою яких є з'ясування обставин арешту Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «В Євросуді завершилися слухання щодо справи Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути