середа, 04 грудня 2013 20:19

Заручникам - волю! - розпочалися акції на підтримку мітингувальників, яких обвинуватили в штурмі АП
16

Фото: Фото: Ольга Каменєва

У Києві розпочалися акції на підтримку дев'ятьох мітингувальників, яких обвинуватили в штурмі Адміністрації президента 1 грудня.

Сьогодняшня акція зібрала кілька тисяч людей - мітинги пройшли під Шевченківським райсудом на вул Смирнова-Ласточкина та під Подільськім СІЗО у Косогірному перевулку. Почали ходу люди з Михайлівської площі.

"Ми прийшли сюди, бо сьогодні вночі тут відбулося закінчення судилища, яке розпочалося вчора ввечері - над дев'ятьма безневинних хлопцями, серед яких журналісти, архітектор-дизайнер, інженер, екс-директор гурту "Океан Ельзи", студент, - виступив під судом 33-річний Олександр Солонтай, член об'єднання "Сила людей", експерт Інституту політичної освіти. - Вони не належать до жодних політичних організацій і не є навіть активістами суспільних організацій. Вони просто вийшли 1 грудня на Майдан, почули шум біля Адміністрації президента, і піднявшись наверх, стали свідками розгону мирної демонстрації. "Беркут" схопив перших-ліпших людей, які потрапили їм під руку. На відео зафіксовано, як їх доводять майже до дверей АП, де "Беркут" б'є їх дубинками і ногами, примовляючи при цьому "мразь, на колени!". Вчора цих хлопців - знівичених, побитих - в цьому суді звинуватили в тому, що вони штурмували Адміністрацію. Хоч вони навіть не були знайомі і побачили один одного в судах і коридорах. Більше того, вчора прийняли рішення два місяці тримати їх за гратами. Це при тому, що на сайті МВС написано, хто саме влаштував штурм Адміністрації - вказане конкретне прізвище і організація. Але їм навіть обвинувачення не висунули! Це робиться, бо нас хочуть залякати, щоб на акціях було 2-3 людини, а всі сиділи по кухнях і обговорювали владу. Тому і цим суддям, і цій владі ми скажемо одне - ми не боїмося!

- Заручникам - волю! Зека - на нари! Схід і захід разом! Разом - сила! Київ, вставай !- скандують люди.

"Це перша акція з підтримки невинно арештованих хлопців, - продовжує Олександр. - Це тільки початок боротьби за їхню свободу - але це боротьба і за нашу свободу. Бо на їх місці може опинитися будь-хто з нас. Хочу, щоб ви знали - якщо будь-хто потрапить у таку халепу, то так само буде привернута увага суспільства, так само працюватимуть адвокати, юристи, громадськість, медіа, засоби масової інформації. Акції на підтримку арештованих хлопців будуть тривати поки вони не будуть на свободі. Суддям ганьба!" - заявив активіст.

Зараз ви читаєте новину «Заручникам - волю! - розпочалися акції на підтримку мітингувальників, яких обвинуватили в штурмі АП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути