середа, 30 травня 2012 14:05

Зараз "регіонали" відволікають увагу мовою, а потім візьмуться за недоторканність - експерт

Зараз "регіонали" відволікають увагу мовою, а потім візьмуться за недоторканність - експерт
Ігор Жданов: зі зняттям недоторканності опозиціонери будуть дебатувати в СІЗО. Фото: www.newsmarket.com.ua

"Мовним" питанням Партія регіонів намагається підвищити собі рейтинг перед виборами і відволікти увагу суспільства.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов.

"Ми всі розуміємо, що ухвалення законопроекту, і сам процес його ухвалення, призводить до підвищення температури політичного протистояння у суспільстві. Він може призвести до серйозного суспільного, громадянського конфлікту, загострить відносини між владою та опозицією. Ми розуміємо всі негативні наслідки ухвалення цього закону", - наголосив експерт.

За його словами, Партія регіонів просуванням цього закону намагається підвищити собі рейтинг перед виборами.

"Ми розуміємо, чому "регіони" внесли цей законопроект на розгляд до парламент. По-перше, рейтинг падає, а це підвищить їм декілька пунктів рейтингу за рахунок тих виборців, які завжди є ядерним електоратом Партії регіонів", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ківалов заявив, що мовний законопроект буде прийнятий, оскільки "пристрасті вляглися"

Жданов додав: "А по-друге, зараз всі акцентують увагу на темі мови. А насправді, нам всім разом потрібно думати про те, чому у нас такі низькі зарплати і пенсії, чому зростають ціни на товари першої необхідності, чому порушуються права людей, чому здійснюються політичні репресії проти лідерів опозиції Тимошенко і Луценка. І загострення мовного питання відволікає від цього увагу".

"Зрозуміло, чому саме в цей час було внесено цей законопроект "регіоналами" — щоб відволікти уваги і підвищити свій рейтинг", - підкреслив експерт.

За його словами, партія влади і надалі намагатиметься відволікати увагу українців подібними резонансними темами, як "мовне" питання. Наступною темою, на думку Жданова, буде питання зняття депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президенту вигідно, коли у Раді б'ються, бо це дискредитує парламентаризм" - експерт

"Зараз мовне питання, потім підніметься питання про недоторканність. Я переконаний, що в сучасних умовах, коли здійснюються політичні репресії, знімати недоторканність з депутатів не можна. Тому що це призведе до того, що опозиція буде дебатувати не на Грушевського, а буде дебатувати у Лук'янівському СІЗО, або в Качанівській колонії, перестукуючись, або передаючи один одному "маляву". Це вже такий сленг, бо у нас вже злочинно-поліцейська держава поступово утворюється", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Зараз "регіонали" відволікають увагу мовою, а потім візьмуться за недоторканність - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути