субота, 26 липня 2014 14:16

Забороняють українське: МЗС України відправило Болгарії ноту за знущання над дітьми у таборі

Забороняють українське: МЗС України відправило Болгарії ноту за знущання над дітьми у таборі
Фото: скріншот з Youtube

Українське МЗС обурене і категорично засуджує дискримінаційні та українофобські вчинки керівника групи аніматорів літнього табору "Містраль" на узбережжі Чорного моря у Болгарії Ігоря Абессінова по відношенню до українських дітей.

Міністерство надсилає ноту до зовнішньополітичного відомства Республіки Болгарія з проханням надати правову оцінку діям Абессінова та провести відповідне розслідування. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Беручи до уваги свідчення родичів українських дітей та очевидців, встановлена ним (Абессіновим – ред.) заборона на демонстрацію і носіння українських національних символів у таборі відпочинку та на цьому грунті моральне знущання, якого було завдано дітям з України через демонстративний вияв неповаги до української національної символіки, можуть свідчити про вчинений ним злочин дискримінації за національною ознакою, порушення прав і свобод людини, розпалювання ксенофобських настроїв та міжетнічної нетерпимості", - йдеться у коментарі МЗС.

У відомстві заявляють, що "подібна поведінка є неприпустимою для демократичного суспільства та європейської держави, в якій працевлаштований цей громадянин, та не може залишитися без належної реакції української та болгарської сторін".

З метою надання необхідного консульсько-правового захисту та сприяння українським дітям, а також з'ясування усіх обставин, до місця інциденту прибув український консул.

Справа перебуває на особливу контролі МЗС та Посольства України в Республіці Болгарія.

Зараз ви читаєте новину «Забороняють українське: МЗС України відправило Болгарії ноту за знущання над дітьми у таборі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути