понеділок, 17 лютого 2014 10:18

Запорізькі козаки "з народом і виїхали на київський майдан захищати Україну"

Запорізькі козаки "з народом і виїхали на київський майдан захищати Україну"
Фото: dt.ua

Запорізький Майдан, який зібрав у неділю кілька тисяч мітингувальників, привітав заяву козаків Запорозького Війська Козацького Низового "​​Запорозька Січ" про те, що вони "з народом і виїхали на київський майдан захищати Україну".

Під час свого виступу представник однієї з козацьких організацій регіону - Запорізького Війська Козацького Низового " ​Запорозька Січ", заявили, що " в цей вирішальний час не мають права стояти осторонь подій, які відбуваються в Україні, і відображаються на майбутньому держави та її громадян".

У зверненні Запорізького Війська Козацького Низового "​​Запорозька Січ" до жителів Запоріжжя та України, зачитаному козаком Ігорем Зубко, наголошується, що для "запорізьких козаків" не можуть залишатися байдужими, що вимога громадян України не чують представники державної влади, а правоохоронні органи вбивають і калічать українців, обесчещівает і обрізають їм чуби - запорізькі козаки обурені такими діями влади".

Також Зубко зазначив, що його військо обурене і вважає ганьбою діяльність козацьких організацій, які виступають в акціях протесту проти народу, і сподівається, що "побратими - козаки з інших держав не будуть брати участь у діях проти українського народу".

"Запорізькі козаки ніколи не були жандармами для свого народу. Тому люди в козацьких формах, які помічені в таких ганебних діях - просто виряджені найманці, а не запорізькі козаки", - підкреслив Зубко

Крім того, у зверненні підкреслюється, що "до останнього будуть виконувати свій громадянський конституційний обов'язок, встановлений 65 статтею захищати вітчизну, її незалежність і територіальну цілісність".

Як зазначив козак Зубко, на даний момент козаки Запорізького Війська Козацького Низового "​​Запорозька Січ" виїхали до Києва на Майдан.

Як повідомляє кореспондент агентства, в неділю в Запоріжжі кілька тисяч городян провели на пл.Поляка майдан, де заявили , що "незважаючи на жорсткі заходи, вжиті місцевою владою по розгону майдану в Запоріжжі, продовжать боротьбу за люстрацію влади та проведення акцій протесту в регіоні". Так, у Запоріжжі відновилася діяльність Автомайдану, які минулої суботи "з'їздили в гості до можновладців"

Зараз ви читаєте новину «Запорізькі козаки "з народом і виїхали на київський майдан захищати Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути